Gazete Vatan Logo

Rusya yer de gösterdi: Bağdadi burada vuruldu

Rusya, 29 Mayıs’ta Rakka’ya yaptıkları bir hava saldırısında DEAŞ lideri Bağdadi’yi öldürmüş olabileceklerini açıkladı. Ancak ABD ‘Bunu doğrulayamıyoruz’ diye açıklama yaptı

Rusya yer de gösterdi: Bağdadi burada vuruldu

Rusya Savunma Bakanlığı 28 Mayıs gecesi ve geçen ay sonunda Rakka’nın güneyine Su-35 ve Su-34 uçaklarıyla gerçekleştirilen hava saldırısına ilişkin açıklamasında, DEAŞ’ın ‘askeri konseyi’nde yer alan üst düzey komutanlar ile 300 militanın öldürüldüğü belirtti ve “Terör örgütünün lideri Ebubekir El Bağdadi’nin bu toplantıda olduğu ve öldüğü bilgisini çeşitli kanallar üzerinden doğrulamaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bu açıklamaya ilişkin “Bu açıklamaları ben de duydum. Ancak bu bilgiyi yüzde 100 doğrulayan bir teyide henüz sahip değilim” dedi.

ABD: Kanıt yok

Bağdadi’nin ölümünün taşıdığı önemin abartılmaması gerektiğini de belirten Lavrov, “Terör örgütü liderlerinin öldürülmesiyle ilgili her haber, her zaman büyük bir coşkuyla verildi. Ancak deneyimim, bu yapıların daha sonra muharebe kapasitelerini yeniden artırdıklarını gösteriyor. Bu örgütlere, DEAŞ ve Fetih el Şam (eski adıyla El Nusra Cephesi) da dahil” ifadelerini kullandı. ABD’nin öncülük ettiği uluslararası koalisyon ise, ‘Bağdadi’nin öldüğü bilgisini doğrulayacak kanıta sahip değiliz’ açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

DEFALARCA ÖLDÜRÜLDÜ

Daha önce de defalarca DEAŞ lideri Ebubekir El Bağdadi’nin öldürüldüğü iddiaları ortaya atılmış, ancak hiçbiri doğrulanmamıştı.

BAKANLIK YAYINLADI

Rusya Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde 29 Mayıs’taki hava saldırısında imha edilen ve içinde Bağdadi’nin de öldüğünün tahmin edildiği binanın görüntüleri yayınlandı.