Gazete Vatan Logo

Rusya: Türkiye'den endişe duyuyoruz

Rusya, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik hareketlerinden büyük endişe duyduğunu açıkladı. Dışişleri Bakan Yardımcısı ise ateşkes anlaşmasına varılsa bile bombardımanlara devam edeceklerini açıkladı.

Rusya: Türkiye'den endişe duyuyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik agresif hareketlerinden büyük endişe duyduğunu açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov ise, Suriye'de ateşkes anlaşmasına varılsa bile bu ülkedeki hava saldırılarına devam edeceklerini söyledi.

‘TERÖRİST GRUPLARA YÖNELİK SALDIRILARIMIZ DEVAM EDECEK’

Alman Der Spiegel dergisine konuşan Gatilov, "(Suriye'de) IŞİD, El Nusra Cephesi ve diğer El Kaide bağlantılı terörist örgütlerle mücadele ediyoruz. O nedenle Suriye'de ateşkes anlaşmasına varılsa bile terörist gruplara yönelik saldırılarımız devam edecek. Zira ateşkes teröristler için değil müzakere sürecinin başlamasını gerçekten isteyenler için geçerli olacak" dedi.

Esad'ı, 'Suriye'nin meşru lideri' olarak tanımlayan Gatilov, "Amerikalılar bize birçok kez şunu söyledi: 'Gelin, Suriye'yi kimin yöneteceğine beraber karar verelim.' Bizse böyle işlerle hiçbir zaman uğraşmadık. Zira buna yalnızca Suriyeliler karar verebilir" ifadelerini kullandı.


RUS UÇAKLARI AZEZ'İ VURDU: 15 ÖLÜ

Haberin Devamı

Rus savaş uçaklarının Türkiye sınırına 7 kilometre mesafedeki Halep’in Azez ilçesinde hastane ve ilkokulun bulunduğu bölgeye düzenlediği hava saldırısında ilk belirlemelere göre 15 kişi öldü, 50’den fazla kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Rus uçakları Kilis’in karşısındaki Halep’in Azez ilçesine hava saldırısı düzenledi.

Kadın, Çocuk ve Doğum Hastanesi ile okul bahçesine düzenlenen hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 15 kişi hayatını kaybetti, Bölgede 50’den fazla yaralı bulunuyor. Yaralılardan 20’si sınırdan alınarak ambulansla Kilis Devlet Hastanesi’ne getirilip tedavi altına alındı. Yaralı ve ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.