Gazete Vatan Logo

Rusya referandumu ne zaman, Donetsk, Luhansk ve Herson referandumunun konusu ne?

Donetsk, Luhansk ve Herson referandumu ne zaman, Rusya referandumun konusu ne? Ukrayna'nın Rus işgali altında olan bölgelerinde referandum kararı alındı. Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı bölgeler Donetsk ve Luhansk ile ülkenin güneyinde yer alan Herson bölgeleri Rusya'ya katılmak için referanduma gideceklerini duyurdu. Peki, Rusya referandumu ne zaman?

Rusya referandumu ne zaman, Donetsk, Luhansk ve Herson referandumunun konusu ne?

Donetsk, Luhansk, Herson bölgelerinde referanduma gidiliyor. Ukrayna ve Rusya arasındaki çatışmalar sürerken Donetsk, Luhansk ve Herson bölgelerinde referandum yapılacak. Peki, Donetsk, Luhansk ve Herson referandumu ne zaman, referandumun konusu ne?

Donetsk, Luhansk ve Herson referandumu ne zaman?

Donetsk, Luhansk ve Herson referandumu 23-27 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Gün içinde açıklama yapan Luhansk Valisi Sergey Gayday, ülkenin doğrusunda karşı taarruza devam eden Ukrayna güçlerinin bugün Luhansk'ta ilk yerleşim yerini ele geçirdiğini açıklamıştı.

Gayday, Ukrayna ordusunun Lysychansk şehrinden sadece 8 kilometre uzaklıkta bulunan Bilohorivka köyünün tam kontrolünü yeniden ele geçirdiğini duyurdu.

Konu ile ilgili Rusya'dan ilk açıklama Dışişleri Bakanı Lavrov'dan geldi. Lavrov, referandum kararını alıp almamanın bölge halkına kaldığını söyledi.