Gazete Vatan Logo

Rusya duyurdu: 3 ülkeye petrol sevkiyatı durduruldu

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ila başlayan savaş can almaya devam ederken Rusya'dan flaş bir hamle geldi. Rus petrol ve doğalgaz boru hattı taşımacılığı şirketi Transneft, Avrupa'daki üç ülkeye Ukrayna üzerinden yapılan petrol sevkiyatının durduğunu duyurdu.

Rusya duyurdu: 3 ülkeye petrol sevkiyatı durduruldu

Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken Rusya'dan gündeme adeta bomba gibi düşen bir haber geldi. Rus petrol ve doğalgaz boru hattı taşımacılığı şirketi Transneft, Ukrayna üzerinden Avrupa'ya petrol sevkiyatının durdurulduğunu duyurdu.

Petrol sevkiyatının durduğu ülkelerin Macaristan, Çekya ve Slovakya olduğu açıklandı.

'AB YAPTIRIMLARI NEDEN OLDU'

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada sevkiyat hizmeti için Ukrtransnafta'ya yapılan son ön ödemelerin Transneft'e geri döndüğü bilgisine yer verildi.

Söz konusu durumun AB yaptırımlarından dolayı meydana geldiği bilgisinin altı çizildi.

ALMANYA'YA SEVKİYAT SÜRÜYOR

Aynı açıklamada Belarus üzerinden Polonya ve Almanya yönündeki sevkiyatlarda ise sorun yaşanmadığı bilgisi paylaşıldı.

Savaşın ilk günlerinden itibaren başta AB ve ABD olmak üzere pek çok ülke Rusya'ya yaptırım kararı almıştı.

İŞTE RUSYA'NIN KARA LİSTESİNDEKİ ÜLKELER

Moskova ise geçtiğimiz dönemde 'dost olmayan ülkeler' listesi hazırlamış ve bu listede yer alan ülkelere yaptırım kararı almıştı.

Haberin Devamı

Ukrayna'ya savaş ilan eden ve 24 Şubat'tan beri devam eden çatışmaların ilk emrini veren Rusya lideri Putin'in imzaladığı kararname ile 'dost olmayan ülkeler' listesi geçtiğimiz dönemde resmiyet kazanmıştı. Rusya hükümetinin yayınladığı listede ABD, tüm AB ülkeleri yer aldı.

Ukrayna, Karadağ, İsviçre, Arnavutluk, Andorra, İzlanda, Liechtenstein, Monaco, Norveç, San Marino, Kuzey Makedonya’nın yanı sıra Japonya, Güney Kore, Avustralya, Mikronezya, Yeni Zelanda, Singapur ve Tayvan da söz konusu listede yer aldı.