Gazete Vatan Logo

Rezalet görüntüler ortaya çıktı Finlandiya'yı şoka soktu! Ülkenin müstakbel liderinden skandal görüntüler...

İskandinav ülkesi Finlandiya yeni bir skandalla dünya gündemine oturdu. Çekici ve güzel eski başbakan Sanna Marin'in barda olay olan görüntülerini yeni yeni unutan Finlandiya'da bu sefer bambaşka bir olay patlak verdi. Muhalefetin önemli isimlerinden solcu vekilin yıllar önce çekilmiş kareleri dünya basınında ses getirdi.

Rezalet görüntüler ortaya çıktı Finlandiya'yı şoka soktu! Ülkenin müstakbel liderinden skandal görüntüler...

Finlandiya'nın müstakbel lideri gözüyle bakılan Antti Lindtman'ın ortaya çıkan skandal görüntüleri ülkeyi derinden sarstı. Dünyanın en genç başbakanı olarak kayıtlara geçen Sanna Marin, yaptıklarından çok geçtiğimiz yıl gittiği bir partide görüntülenmesiyle dünyada tanındı. Sabaha karşı 04.00 sularında bir gece kulübünde çekilen karelerde Marin'in Helsinki'nin başkentindeki bir gece kulübünde dans ettiği görüldü.

YAKIN TEMAS
Bu görüntü dünya medyasında sansasyonel bir etki bırakırken Marin'in evli olduğu halde bir başka erkekle samimi görüntüleri eleştirilerin odağı oldu. Kadın başbakan, çekilen videonun 'özel bir evde' kaydedildiğini ve 'arkadaşlarıyla bir akşam geçirdiğini' açıkladı.

Ancak kayıt, Marin'in davranışlarının Finlandiya'nın 'itibarını ve güvenliğini' baltalamakla suçlandığı düzinelerce eleştiriyi engelleyemedi. Bu olaydan kısa bir süre sonra Marin, uzun yıllardır birlikte olduğu eşi Markus Raikkonen'den boşandı. Yerel basın o dönem Marin'in ayrılığını bu olaya bağlamıştı.

İKİNCİ SKANDAL PATLAK VERDİ
Aylar sonra yeni çıkan bir skandal ise Finlandiya basınını resmen sarstı. Sosyal Demokrat Partisi'nden Antti Lindtman'ın yıllar önce çekildiği bir fotoğraf dünya medyasında da infial yarattı. Çarşamba gecesinden beri internette paylaşılan söz konusu fotoğraf, Lindtman'ın 18 yaşında olduğu döneme ait.

Haberin Devamı

Söz konusu karede bir grup 'çıplak' genç erkeğin kar maskeli bir şekilde poz verdiği görülüyor. Kar maskeli kişilerden biri ise Lindtman. Fotoğrafta nazi selamı veren Lindtman'ın fotoğrafları ise 1999-2009 arasında aktif olan Ylilauta isimli forumda ortaya çıktı. Gündem olan kareler kısa sürede siteden silindi ancak artık çok geçti.

Ancak Lindtman'ın skandalları bununla sınırlı değil. Bir başka karede ise Lindtman'ın kimliği ve yüzü belirsiz bir kadınla bir barda cinsel ilişkiye girdiği kayıtlara geçti.

KALDIRILMASINI İSTEMİŞ
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lindtman ise birkaç yıl önce sitenin yöneticisinden görüntüleri kaldırmasını istediğini, ancak yöneticinin görüntülerin kaldırılması konusunda kendisine ancak dün ulaştığını söylüyor.

Haberin Devamı

SOLA ZARAR VERECEK
Yerel medyada çıkan haberlerde ise Lindtman'ın ifşalanmasının partiye zarar vereceği yazıldı. Söz konusu fotoğraflar çekilirken Lindtman yine sol partinin yönetim kurulunda görev yapıyordu. Bugün Lindtman, Uusimaa seçim bölgesi milletvekili ve SDP'nin bir sonraki başkanı olmak için favori. 2009'dan beri Vantaa belediye meclisi başkanı ve 2011'den beri milletvekili.