Gazete Vatan Logo

Putin'den bayıltan hediye!

Putin Berlusconi'ye öyle bir hediye verdi ki, Berlusconi baygınlık geçirdi...

Silvio ile ava giden Putin ‘dostluk simgesi’ olarak vurduğu geyiğin kalbini söküp İtalyan lidere verdi. Bunu gören Berlusconi bayıldı...

WIkIleaks’İn sızdırdığı Amerikan belgelerinde yaptıkları petrol ve doğalgaz anlaşmalarından aldıkları komisyonlarla milyarlarca dolarlık ‘gizli’ servet yaptığı öne sürülen Rusya Başbakanı Vladimir Putin ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin dostlukları hakkında yeni bir belge daha ortaya çıktı. Moskova büyükelçiliğinin Berlusconi’nin Rusya temaslarında tercümanlığını yapan Valentino Valentini’den öğrendiği bilgilerle gönderdiği belgeye göre çok sıkı dost olan Putin ve Berlusconi bir kaç yıl önce yaptıkları heyetlar arası görüşmelerden sonra Rus başbakanın tatil köşkünde başbaşa kaldı.

Putin çok üzüldü

Putin’ın ısrarıyla iki lider ava çıktı. Silvio kürk şapkasını giydi ve korumaları arkalarında bırakarak Putin ile uzaklaştı. Putin gördüğü bir geyiği tüfekle tek atışta vurdu. Rus lider daha sonra vurduğu hayvanın yanına giderek belindeki büyük av bıçağını çıkardı ve zamanında Rus çarlarının yaptığı gibi geyiğin kalbini bıçakla söküp İtalyan mevkidaşına dostluklarının simgesi olarak uzattı. Gördüğü manzara karşısında şok olan Berlusconi yere yıkıldı. Putin misafirinin yere yıkıldığını görünce çok üzüldü.

Rusya-NATO krizi kapıda

WIkIleaks’in yayınladığı son belgelerde NATO’nun bu yılın başında düzenlenen zirvesinde Baltık ülkelerinin Rusya tehidine karşı korunması amacıyla “Koruyucu Kartal” adı altında bir gizli plan hazırlandığı ortaya çıktı. Hillary Clinton imzası taşıyan belgeye göre NATO, Estonya, Letonya ve Litvanya’nın korunması için Almanya, Polonya, ABD ve İngiltere askerlerinden oluşan 9 NATO birliğini savaşa hazır tutma kararı aldı. WikiLeaks belgesine göre Almanya ve Polonya’nın kuzey limanlarının İngiliz ve Amerikan gemilerine açık tutulması isteniyor. Rusya ve NATO arasındaki gelişen ilişkilerin bu belgenin yayınlanmasıyla olumsuz etkilenmesi bekleniyor.

Haberin Devamı