Gazete Vatan Logo

Prenses Diana son tatilini orada yapmıştı: 'Cujo' tanımlanamayan bir cisme çarparak battı!

Yalnızca ülkesi İngiltere değil, tüm dünya çapında bir üne sahip olan ve 1997’de hayatını kaybeden Prenses Diana’nın son kez tatile çıktığı yat olan 25 metrelik ‘Cujo’, geçirdiği kaza sonucu Fransa açıklarında battı.

Prenses Diana son tatilini orada yapmıştı: 'Cujo' tanımlanamayan bir cisme çarparak battı!

1981 yılında Kraliçe 2. Elizabeth’in oğlu Prens Charles ile dünya evine girerek Galler Prensesi ünvanını alan Diana Spencer, kısa süre içerisinde yalnızca İngiliz yarımadasında değil, tüm dünya çapında bir şöhrete sahip oldu.

Genç yaşlı herkesin sevgilisi haline gelen Prenses Diana, aynı zamanda büyük bir moda ikonuydu da. Diana’nın ölümünden önce giydiği kıyafetler günümüzde hala pek çok ünlü isme önderlik etmeyi sürdürüyor.

PRENSES DIANA TEKRAR MANŞETLERDE

Prens Charles ile boşanmasının ardından erkek arkadaşı Dodi el-Fayed ile birliktelik yaşamaya başlayan Prenses Diana, İngiliz basınında yeniden gündem oldu ancak bu kez ne giydiği bir kıyafet ne de taktığı bir takıdan dolayı. Bu kez sebep, Prenses Diana ve erkek arkadaşı Dodi el-Fayed’in birlikte tatil yaptıkları yat olan ‘Cujo’nun batmasıydı.

Bugüne kadar pek çok ünlü isme ev sahipliği yapmış olan meşhur motoryat, 31 Ağustos 1997’de hayatlarını kaybeden çiftin birlikte son tatilinin adresiydi.

Bir zamanlar Hollywood süper yıldızlarının da favorisi olan Cujo, cumartesi günü Fransız Rivierası'ndaki Beaulieu-sur-Mer'in 29 kilometre açığında tanımlanamayan bir cisme çarptıktan sonra Akdeniz dalgalarının altında kayboldu.

Haberin Devamı

"NE KADAR UĞRAŞSALAR DA KURTARAMADILAR"

Polis tarafından yapılan açıklamada kazanın ardından gemide bulunan yedi kişinin kurtarıldığını ancak yatın yaklaşık 2500 metre derinliğe battığını söyledi.

Bir memur olay anlarını şöyle anlattı:

Cujo'nun kaptanı bir acil yardım durumu yayınladı. Gemi bir sızıntı nedeniyle batıyordu. Antibes şehrinden kurtarma botları gönderildi ve jandarmalar herkesin güvende olduğundan emin olduktan sonra sancak ön gövde seviyesinde önemli bir su sızıntısı tespit etti. Ne kadar uğraşsalar da yatın batmasını engelleyemediler.

Cujo'nun İtalyan sahibi dahil olmak üzere gemideki herkes bir kurtarma botuna bindirildi ve yaralanmadan kıyıya geri götürüldü. Hintçe 'Durdurulamaz Güç' anlamına gelen ‘Cujo’ hakkındaki haberler, Diana'nın erkek arkadaşı Dodi el-Fayed ona sahipken İngiliz basınını adeta domine ediyordu.

Milyoner bir film yapımcısı olan Dodi el-Fayed, tekneyi yeniden faaliyete geçirmek için yaklaşık 1 milyon sterlin harcamış ve sevgilisi Diana’yı dünya medyasının gözü önüne burada sunmuştu. Çiftin bu tatili, Paris'in merkezinde sarhoş sürücülerinin neden olduğu bir araba kazasında ölmesinden kısa bir süre önce yaşandı.

Haberin Devamı

DIANA'NIN HAYATTAYKEN FOTOĞRAFLARINDAN BİRİ

O yaz Diana, el-Fayed'in babası milyarder Mohamed el-Fayed'e ait olan yat Sokar'da da fotoğraflanmıştı. O dönem basına yansıyan haberlerde 36 yaşındaki Diana, Akdeniz güneşinin ve yeni sevgilisinin tadını çıkarırken güvertede yürürken görüntülendi.

Eski kraliyet ailesi mensubunun yatın dalış tahtasından uzaklara bakışı, Diana'nın hayattayken çekilmiş son fotoğraflarından biri olarak tarihe geçti.

Dünyanın en meşhur yatlarından biri olan Cujo, 1972 yılında İtalya'nın Baglietto tersanesine dünyanın en hızlı motoryatını istediğini söyleyen iş adamı John von Neumann için İtalya'da inşa edildi. 42 knot azami hıza sahip olmasını sağlayan iki adet 18 silindirli motorla donatıldı.

Van Neumann daha sonra tekneyi dünyanın en zengin silah tüccarı olan Adnan Khashoggi'nin oğluna sattı ve o da yatı kuzeni Dodi el-Fayed'e sattı.

Prens Diana ve Dodi el-Fayed'in ölümünün ardından Cujo bakıma muhtaç hale geldi. 1999 yılında hizmet dışı bırakıldı ve yeni sahipleri tarafından restore edilmeden önce yıllarca depoda kaldı.

Haberin Devamı