Gazete Vatan Logo

Paris'te silahlı saldırı: 3 ölü, 4 kişi yaralandı

Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrası ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise yaralandığı açıklanmıştı. Gelen son dakika bilgilerine göre can kaybı 3'e yükseldi. Fransız medyası yaralananlardan durumu ağır olanların bulunduğunu, saldırganın ise yakalandığını duyurdu. CNN TÜRK Paris Temsilcisi Arzu Çakır Morin, Paris'te Türk mahallesi olarak adlandırılan bölgede Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi yakınlarında gerçekleşen saldırı ile ilgili ilk bilgileri canlı yayında aktardı.

Paris'te silahlı saldırı: 3 ölü, 4 kişi yaralandı

Fransa’nın başkenti Paris’te silahlı bir saldırganın etrafa ateş açması sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Saldırının Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi yakınlarında düzenlendiği aktarıldı.

İKİ KİŞİNİN DURUMU KRİTİK

Fransız medyası saldırganın rastgele ateş açtığını ve hastaneye kaldırılan yaralılardan 2’sinin durumunun ciddi olduğunu yazdı.

SALDIRGAN YAKALANDI

Uluslararası ajanslardan gelen son bilgilere göre saldırgan etkisiz hale getirildi ve tutuklandı.

Geniş güvenlik önlemleri alınan bölgeye giriş çıkışlar kapatıldı. Polisin operasyonu devam ediyor.

69 yaşındaki saldırganın olay yerinde gözaltına alındığı aktarıldı.

Öte yandan saldırganın 2021'de bir göçmen kampındaki çadırlara kılıçla saldırdığı, henüz cezaevinden yeni çıktığı öğrenildi.

CNN TÜRK Paris Temsilcisi Arzu Çakır Morin, Paris'te gerçekleşen saldırı ile ilgili ilk bilgileri aktardı:

Saldırı Türk mahallesi diye adlandırılan 10’uncu bölgede gerçekleşti. Türk mahallesinin hemen arkasındaki sokakta Ahmet Kaya Kültür Merkezi de var. Dolayısıyla saldırının bu kültür merkezine yapıldığı haberlerini alıyoruz. Silahlı bir kişi 69 yaşında.

Haberin Devamı

Görgü tanıklarına göre saldırganın Fransız vatandaşı olma ihtimali yüksek ancak teyide muhtaç. Silahla Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne giriyor ve etrafındakileri tarıyor. 8 kişi yaralanıyor, bunlardan 2’si olay yerinde ölüyor. İkisinin durumu çok ağır. Saldırının şu anda hangi nedenle yapıldığı bilinmiyor. Paris Savcılığı olaya el koymuş durumda. Polis sokakta önlem aldı. Şu süreçte terör bildirimi yapılmadı, kişisel hesaplaşma ihtimali üzerinde duruluyor.