Gazete Vatan Logo

Pakistanlı kadınları Çin'de sattığı iddia edilen Çinli çete yakalandı

Pakistanlı fakir Hristiyan kadınları para ödeyen Çinlilerle evlendirdikten sonra Çin'e gönderip burada fuhuşa ve organ ticaretine zorladığı iddiasıyla Pakistan'da gözaltına alınan 11 Çinli tutuklandı.

Pakistanlı kadınları Çin'de sattığı iddia edilen Çinli çete yakalandı

Pakistan medyasında yer alan haberlerde, Çinlilerden oluşan çöpçatan çetesinin, Çinli Hristiyan erkekleri çoğunlukla düşük gelirli Pakistanlı Hristiyan kadınlarla tanıştırıp evlendirdiği ya da sahte evliliklerle kandırdığı iddia edildi.

Evlenerek Çin'e giden Pakistanlı kadınların kötü muamele, fuhuşa zorlanma ve organlarının satılması gibi iddialarla Pakistan'a geri dönmeleri üzerine Federal Soruşturma Bürosu (FIA) tarafından başlatılan operasyonlar sonucunda Lahor, İslamabad, Faysalabad ve Ravalpindi'de yakalanıp gözaltına alınan 11 Çinli tutuklandı.

Yerel medyanın ulaştığı istihbarat raporuna göre, kadınlar sahte evliliklerle kandırılıp Çin'e götürüldükten sonra burada fuhuşa ya da organ ticaretine zorlanıyor.

Raporda yer alan diğer bir iddiaya göre Pakistanlı kadınlar 1,8 milyon ile 3,5 milyon Pakistan rupisi (78 bin ile 150 bin lira) gibi ücretleri ödeyen Çinlilerle tanıştırılıyor.

Çetenin anlaştığı Pakistanlı kişiler, fakir kadınları Çinlilerle evlenme konusunda ikna ediyor ve bu kadınların listesini çıkarıyor. İkna olan kadınlara çetenin Çin'deki elemanları tarafından evlenmek isteyen erkeklerin fotoğrafları gönderiliyor.

Kadın, fotoğraftaki kişiyle evlenmeyi kabul ederse Çinli çeteye yardım eden Pakistanlılar 50 bin ile 70 bin Pakistan rupisi (2 ile 3 bin lira) arasında para alıyor.

Pakistanlı kadınlarla evlenmek için Pakistan'a gelen Çinli erkek ise burada ayarlanmış evlerde kalıyor ve tüm düğün masraflarını ödüyor.

Çetenin, Pakistanın fakir Hristiyan mahallelerinde de gezerek Çin'de sadece Budistlerin değil Hristiyanların yaşadığını anlattığı da iddia edildi.

Çetenin, bazı Çinli erkekleri de Müslüman olduğu yalanıyla kadınlarla tanıştırıp Müslüman kadınları da tuzağa düşürdüğü ifade ediliyor.

Çete tarafından Çinli erkeklerle evlendirilen kadınların sayısının yaklaşık 90 olduğu ve bu kadınların bir kısmının Çin'de fuhuşa zorlandıklarını, şiddet gördüklerini ve organlarının satılması tehlikesi ile karşı karşıya bırakıldığını belirten FIA, çetenin kadınların ailelerini de tehdit ettiğini, "Çete üyeleri, eşinden ayrılıp Pakistan'a dönen bir kadın için 2 milyon Pakistan rupisi (86 bin lira) ödediklerini ve bu paranın kadının babası tarafından geri ödenmesi gerektiğini söyledi. Çete, ödeyemiyorlarsa kadının fuhuş yapması ya da organını satmasını istedi." ifadeleriyle açıkladı.

Haberin Devamı

Çin'den destek açıklaması

Haberin Devamı

Pakistan'da Çinlilerin gözaltına alınıp tutuklanması konusunda Çin'in İslamabad Büyükelçiliğinden de yazılı bir açıklama yapıldı.

Çin'de uluslararası evlilik işi yapılmasının yasak olduğu belirtilen açıklamada, "Çin'de uluslararası evlilik işi yapılması ve bu işlerden kar edilmesi ile organ ticareti yasaktır. Çinliler de illegal çöpçatan çetelerinin Pakistanlılar kadar kurbanıdır. Bu suçlara bulaşanlar yasalarda öngörülen şekilde cezalarını çekmelidir." ifadeleri yer aldı.

Büyükelçiliğin, Pakistan'ın Çinlilere karşı yürüttüğü operasyonlarla ilgili ciddi kanıtların kendilerine de sunulmasını istediği kaydedilen açıklamada, "Çin, Pakistan'ın yasadışı çöpçatan çetelerine karşı yürüttüğü operasyonları desteklemektedir. Umarız bu iddialar sağlam temellere dayanıyordur. Çin-Pakistan ilişkilerine karşı kamuoyunun yanlış yönlendirmelere ve bilgilendirmelere prim vermeyeceğine inanıyoruz." denildi.

Haberin Devamı