Gazete Vatan Logo

‘Ortadoğu’da barışın zamanı geldi’

Beytüllahim’i ziyaret eden Papa Francesco, Filistin’le İsrail arasında barışın zamanının geldiğini belirterek, Vatikan’ın bunun için üzerine düşeni yerine getireceğini söyledi

‘Ortadoğu’da barışın zamanı geldi’

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, Ortadoğu gezisi kapsamında Ürdün’ün ardından Filistin’e geçti. Beytüllahim’de Filistin lideri Mahmud Abbas tarafından karşılanan Papa, Abbas’la görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında, “İsrail ve Filistin arasındaki anlaşmazlıkların sona ermesinin, Ortadoğu’da barış ve güven içinde yaşamanın zamanı geldi” dedi. Barışın gerçekleşmesinin Vatikan’ın da hedefi olduğunu vurgulayan Papa Francesco, Abbas ve İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres’i gelecek ay Vatikan’da kendisiyle birlikte barış için dua etmeye davet etti. İki liderin de davete olumlu yanıt verdiği belirtildi. Francesco daha sonra Hz. İsa’nın içinde doğduğuna inanılan “Yeniden Doğuş” (Nativity) Kilisesi’ni ve Filistinlilerin yaşadığı ed-Diheyşe Mülteci Kampı’nı ziyaret etti.

Akşam saatlerinde İsrail tarafına geçen Papa, Kudüs’te Fener Rum Patriği Bartholomeos’la bir araya geldi.

MUHTAR KENT DE KUDÜS’TE

Patrik Bartholomeos’a Kudüs ziyaretinde eşlik eden heyette, Coca-Cola’nın CEO’su Muhtar Kent’in de bulunduğu öne sürüldü. Patrikhane’den yapılan açıklamada, 62 yaşındaki Kent’le Patrik’in arkadaş oldukları belirtilmişti.


‘DUVAR’IN ÖNÜNDE DUA ETTİ

Papa Beytüllahim ziyaretinde İsrail’in inşa ettiği 8 metre yüksekliğindeki “güvenlik duvarı”nın önünde dua etti. 77 yaşındaki papa, birkaç korumasıyla birlikte, etrafını saran Filistinli çocukların meraklı bakışları altında dua ettikten sonra aracıyla yoluna devam etti.