Gazete Vatan Logo

Obama'dan dans şov!

ABD Başkanı Barack Obama'ya Tanzanya'da coşkulu karşılama

Obama'dan dans şov!

Afrika turunun son durağında Tanzanya'yı ziyaret eden Başkan Obama, kendisi için düzenlenen karşılama töreninde dansçılara eşlik etti.

ABD Başkanı Barack Obama ve selefi George W. Bush, Tanzanya'nın Darüsselam kentinde bir araya geldi. Obama kendisi için yapılan karşılama töreninde Tanzanyalılarla birlikte dans etti. Bu görüntüler akıllara Bush'ın 2007 yılında yaptığı Afrika dansını getirdi.

Obama ve selefi Bush, 1998 yılındaki bombalı saldırıda yaşamını yitirenler anısına ABD Büyükelçiliği'nde düzenlenen törende buluştu. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin de katıldığı törende Obama ve Bush, ölenlerin anısına çelenk bıraktı.

OBAMA'DAN TANZANYA DANSI

Tanzanya, ABD Başkanı Obama'nın Afrika gezisinin son ayağını oluşturuyor. Bu arada Bush'un, Tanzanya'daki George W. Bush Enstitüsü'nün düzenlediği, Afrikalı kadınlar konulu konferansa katılacağı bildirildi.



Tanzanya'nın başkentinde, 7 Ağustos 1998'de meydana gelen ve ABD Büyükelçiliği'ni hedef alan saldırıda, bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu 10 kişi ölmüş, yaklaşık 70 kişi yaralanmıştı.

Haberin Devamı