Gazete Vatan Logo

Netanyahu: "O günlere dönemeyiz"

Kremlin'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya gelen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, 'kırmızı çizgi' olarak tanımladığı Golan Tepeleri'nin 'İsrail topraklarının bir parçası olarak kalacağını' söyledi.

Netanyahu: "O günlere dönemeyiz"

Netanyahu, Putin'le görüşmesinin basına açık bölümünde, "Buraya, hataların, yanlış anlamaların ya da olayların önüne geçilmesi adına ülkelerimiz arasında güvenlik alanındaki koordinasyonu güçlendirmek için geldim" ifadelerini kullandı.

"İsrail'in güvenlikle ilgili açık ve anlaşılır kırmızı çizgileri var" diye devam eden Netanyahu, bunları şöyle sıraladı:

"İlk olarak, Hizbullah'ın eline modern silahların geçmesini önlemek için yapabileceğimizin tamamını yapıyoruz. Bu silahlar Hizbullah'ın elinde Suriye ve İran üzerinden geçiyor. İkinci olarak da Golan Tepeleri'nde bize karşı yeni bir terör cephesi oluşturmasını engellemek için gerekli her şeyi yapıyoruz."

'GOLAN TEPELERİ İSRAİL'İN BİR PARÇASI OLACAK'

Ayrıca Netanyahu, "Köylerimize ve çocuklarımıza Golan Tepeleri'nden ateş açıldığı zamanlara geri dönemeyiz. Bu nedenle Golan Tepeleri İsrail topraklarının bir parçası olarak kalacak" diye ekledi.

Bu arada Netanyahu'nun Moskova ziyareti, Filistin lideri Mahmud Abbas'ın Putin'le Kremlin'de yaptığı görüşmenin üç gün ardından geldi.

Haberin Devamı

Kaynak: Sputnik