Gazete Vatan Logo

Neden hep Venezuelalılar güzel seçilir?

Geçen yıl olduğu gibi yine Venezuelalı bir genç kız birinci oldu. Peki neden?

Uluslararası güzellik yarışmalarında gelenek bu yıl da bozulmadı. Bahamalar’da yapılan Miss Universe 2009 Kainat Güzelliği Yarışmasında, geçen yıl olduğu gibi yine Venezuelalı bir genç kız birinci oldu

Paradise Adası’nda yapılan ve 80 ülkeden güzellerin yapıldığı yarışmada, 18 yaşındaki Miss Venezuela Stefania Fernandez kainatın en güzel kızı seçildi. Geçen yıl da taç aynı ülkeden Dayana Mendoza’ya gitmişti. Venezuela, böylece yarışmanın 58 yıllık tarihinde, 6’ınci kez tacı kazanmış oldu. Kainat güzelliğini en çok kazanan ülke, 7 tac ile ABD. Ancak Venezuelalı genç kızlar, 6 Kainat, 5 Dünya ve 5 kez de Miss International yarışmalarını kazanarak, uluslararası güzellik yarışmalarında en çok tac kazanarak kırılması zor bir rekora imza atmış durumda. Miss Universe 2009 yarışmasında Dominik Cumhuriyeti’nden katılan Ada Aimee de la Cruz ikinci, Miss Kosova Gona Dragusha da üçüncü oldu. Ülkemizi temsil eden Sinem Sülün ise 80 yarışmacı arasında ilk 15’e giremedi. n DIŞ HABERLER

GÜZELLER NEDEN VENEZUELA’DAN ÇIKIYOR?

* Dünyanın en çok petrol üreten 5’inci ülkesi Venezuela’da güzellik yarışmaları, futbol maçları kadar yoğun bir ilgi görüyor. Miss Venezuela güzellik yarışması yayınlandığı gün ülkede o yılın en çok izlenen programı oluyor.

* Hemen hemen her mahalle ve kentte her yıl güzellik yarışmaları düzenleniyor. Çoğu genç kız, buradan kazandığı gelirlerle, ailesinin geçimine katkıda bulunuyor.

* Hükümet de son 10 yılda, ülke tanıtımına katkıda bulunuyor diye, güzellik yarışmalarına finans desteği vermeye başladı. Ülkenin büyük kentlerinde “güzellik akademileri” kuruluyor. Burada genç kızlar, yarışmalara katılmak için zarafet dersleri alıyor.

* Venezuela’nın bu rekora imza atmasının bir diğer nedeni de kadınların güzelliklerine büyük önem vermeleri. Araştırmalara göre Venezuelalı kadınlarının yüzde 67’si her durumda nasıl göründüklerini kontrol ediyor. Bu rakam Rus kadınları için yüzde 51, Amerikalılar için ise sadece yüzde 27’lerde.

* Ayrıca Venezuela’da kadınlar, kazandıkları paranın beşte birini kozmetiğe harcıyor. Bu Arjantin’in üç, Kolombiya’nınsa iki katı.

Haberin Devamı