Gazete Vatan Logo

'Kuzey Kore, milyonlarca ABD'liyi öldürmek istiyor'

ABD'nin 68 sayfalık yeni ulusal güvenlik stratejisi belgesinde "Kuzey Kore nükleer silahlarla milyonlarca ABD'li öldürmek için imkânlarını arttırmak istiyor" deniliyor.

'Kuzey Kore, milyonlarca ABD'liyi öldürmek istiyor'

ABD Başkanı Donald Trump'ın takdim ettiği 68 sayfalık yeni ulusal güvenlik stratejisi belgesinde Kuzey Kore'nin nükleer silahlarla milyonlarca ABD'liyi öldürmek istediği ileri sürüldü.

Beyaz Saray tarafından yayınlanan güvenlik stratejisi belgesinde Washington'ın ülke halkının güvenliği, refahını ve barışı koruma konusundaki önceliklerine yer verildi. Belgede "Kuzey Kore nükleer silahlarla milyonlarca ABD'li öldürmek için imkânlarını arttırmak istiyor" ifadeleri kullanıldı.

'FÜZEYLE KİMYASAL-BİYOLOJİK SALDIRI PEŞİNDE'
"Kuzey Kore füzeyle fırlatılabilecek kimyasal ve biyolojik silahların peşinde" iddiasında bulunan belgede, ABD'nin füze saldırılarından korumak amacıyla Kuzey Kore ve İran'a odaklı bir füze savunma sistemi konuşlandıracağı belirtildi. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un nükleer silah ve balistik füze denemelerinden bu sonuçları çıkaran belgede Rusya ve Çin 'ABD değerlerine meydan okuyan rakipler' olarak gösteriliyor.