Gazete Vatan Logo

Kazanın nedeni 'Ejderha Üçgeni'

AirAsia Havayolları'na ait yolcu uçağının, Bermuda Şeytan Üçgeni'ne benzeyen 'Ejderha Üçgeni' adlı bölgede düşmesi, komplo teorisyenlerini harekete geçirdi

Kazanın nedeni 'Ejderha Üçgeni'

Geçen hafta sonunda Endonezya'dan Singapur'a giderken Java Denizi üzerinde düşen AirAsia Havayolları'na ait 8501 sefer sayılı Airbus A320-200 tipi yolcu uçağıyla ilgili farklı komplo teorileri ortaya atılmaya başladı. Teorilerden en ilginci, uçağın içerisindeki 155 yolcu ve 7 mürettebatla birlikte, Atlantik Okyanusu'ndaki ünlü 'Bermuda Şeytan Üçgeni'ne benzer bir bölgenin kurbanı olduğu şeklinde:

'Bölgenin laneti'

Komplo teorisyenleri, AirAsia uçağının düştüğü bölgede yıllardır çok sayıda uçak ve gemi kazası yaşandığını vurguluyor. Bazı uzmanlara göre, kazanın yaşandığı nokta, bu bölgede yaşayan insanlarca 'Ejderha Üçgeni' olarak anılan alanın içerisinde kalıyor. Atlantik Okyanusu'ndaki ünlü 'Bermuda Şeytan Üçgeni'ne benzetilen bölgede, son 30 yılda en az 5 büyük uçak kazası yaşandığı belirtiliyor. Bu uçaklardan birçoğunun enkazına ulaşılamamış olması, komplo teorisyenlerinin iddialarını güçlendiriyor.

Siber saldırı

Kuzey Koreli hackerların teknoloji devi Sony'ye düzenledikleri siber saldırının bir benzerinin AirAsia uçağının bilgisayar sistemine yapılmış olabileceği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Çinli blogger bilmişti

Kazadan 13 gün önce kimliği belirlenemeyen bir Çinli internet kullanıcısı, sosyal paylaşım platformu 'Tianya'da yazdığı mesajda, "Tüm Çinlileri uyarıyorum. AirAsia'dan uzak durun. Karanlık eller onlara saldırıyor" diye yazdı.

Batının oyunu

Batılı güçlerin, tıpkı Malezya Havayolları'nda olduğu gibi AirAsia uçaklarını da düşürerek firmayı iflasın eşiğine getirmeyi, bu yolla bölge ekonomisini çökertmeyi amaçladığı öne sürülüyor.

Teröristler kaçırdı

Bir diğer iddiaya göre teröristler, Mart ayında kaybolan Malezya Havayolları uçağının ardından şimdi de AirAsia uçağını kaçırdı. Olaya kaza süsü veren teröristler, uçakları 11 Eylül benzeri saldırılarda kullanacak.

'Pilot intihar etti'

AirAsia uçağının pilotu Kaptan Iriyanto, kazadan birkaç gün önce erkek kardeşini kaybetmişti. Bir iddiaya göre deneyimli pilot, kardeşinin acısına dayanamayıp uçağını kasıtlı olarak düşürdü.

Gizemini koruyor

Haberin Devamı

Atlantik Okyanusu'nda Bermuda, Florida ve Puerto Rico arasında kalan 'Bermuda Şeytan Üçgeni', yıllardır yaşanan gemi ve uçak kazaları nedeniyle onlarca komplo teorisine konu oldu. 15'inci yüzyıldan bu yana gizemli hava olaylarının yaşandığı söylenen bölgede kaybolan gemi ve uçak sayısı tam olarak bilinmiyor, ancak 1945-1991 tarihleri arasında en az 11 askeri ve sivil uçağın burada ortadan kaybolduğu belirtiliyor. 1800'lerde 5, 1900'lerde ise 10 tane geminin battığı bölgenin deniz dibindeki büyük metan gazı patlamaları nedeniyle araçları içine çektiği düşünülüyor.

Buzlanma olabilir

Bölgede süren arama çalışmalarında uçağa ait olduğu belirtilen beşinci büyük parça da bulundu.

Endonezya Meteoroloji Ajansı ise, uçağın düşmesinin en büyük nedeninin kötü hava koşulları olduğunu açıkladı. Yetkililer yapılan ilk incelemenin dondurucu havanın motorun bozulup durmasına neden olduğunu gösterdiğini belirtiyor.