Gazete Vatan Logo

Katliamcı karı-koca IŞİD sempatizanı

ABD’de eşi seyid Faruk’la bir engelli merkezini basarak 14 kişiyi öldüren Taşvan Malik’in, saldırı günü Twitter’dan IŞİD lideri Bağdadi’ye bağlılık mesajı attığı ortaya çıktı.

Katliamcı karı-koca IŞİD sempatizanı

ABD’nin California eyaletine bağlı San Bernardino kentindeki engelli merkezine düzenledikleri saldırıda 14 kişiyi öldüren Seyid Faruk ve eşi Taşvin Malik’in, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) sempatizanı olduğu ortaya çıktı. Malik’in saldırı günü Twitter’dan, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’ye bağlılık mesajı atması, olayın terör saldırısı olması ihtimalini güçlendirdi. Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırganların cep telefonlarıyla bilgisayarları üzerinde yapılan incelemelerde, bazı terör zanlılarıyla bağlantıları olduğunun belirlendiğini kaydetti.

‘Alay ediyorlardı’

Faruk’un uzun süredir iş arkadaşları tarafından Müslüman olması nedeniyle aşağılandığı iddia edildi. Faruk ailesinin avukatı, 28 yaşındaki saldırganın iş arkadaşlarının, Seyid’le sakalı yüzünden alay ettiklerini söyledi. Faruk’un katliamdan önce merkezde katıldığı partide, iş arkadaşları arasında yer alan, Yahudi kökenli Nicholas Thalasinos’la din konusunda hararetli bir tartışmaya girdiği belirtiliyor. Tartışmanın ardından binadan ayrılan Faruk, bir süre sonra eşiyle birlikte geri dönerek partiye katılan kişileri kurşun yağmuruna tutmuştu. 21 kişinin yaralandığı saldırıda ölenler arasında Thalasinos’un da bulunduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Bombalı oyuncak

FBI dedektifleri, Faruk ve Malik çiftinin evinde yaptıkları aramalarda, 12 adet boru tipi bomba, 5 binin üzerinde mermi ve bomba yapımı malzemeleri buldu. Faruk ve eşinin merkezden kaçarken arkalarında, üzerine bomba yerleştirilmiş uzaktan kumandalı bir oyuncak otomobil bıraktığı da belirlendi.