Gazete Vatan Logo

Kadın canlı bomba bebeğiyle patladı!

Zafer kutlamalarının yapıldığı Musul’da, DEAŞ adına intihar eylemi yapan bir kadının patlamadan saniyeler önce çekilmiş bir fotoğrafı yayınlandı.

Kadın canlı bomba bebeğiyle patladı!

Bölgeden tahliye edilen sivillerin arasına karışan, kucağında bebeğiyle ve çantasında taşıdığı bombayla kalabalık arasında ilerleyen kadın, saniyeler içinde kendisini patlattı. Patlamada, çocuk ve Iraklı iki asker hayatını kaybederken, bölgede bulunan birçok sivil de ağır yaralandı.

Çocuklar canlı kalkan

Iraklı yetkililer, son iki hafta içerisinde 20’yi aşkın kadın DEAŞ’lının, kentin çeşitli bölgelerinde intihar saldırıları düzenlediğini ifade ediyor. DEAŞ’lı kadınların çocuklarını bir ‘kalkan’ gibi kullandığını belirten Irak Özel Birlikleri Komutanı Tümgeneral Sami el-Aridi, “Kentte 200 kadar DEAŞ’lı terörist kaldı. Ancak bu teröristlerin arasında kadınlar da var. Ve bu kadınlar çocuklu. Bu nedenle hava saldırısı ya da çatışma anında tereddüt yaşıyoruz. Çocukların olması bizi zor durumda bırakıyor. Bu çocuklar olmasa, DEAŞ’ın son sıkıştığı bölgeyi birkaç saat içerisinde ele geçiririz” ifadesini kullandı.