Gazete Vatan Logo

Japonya'dan Fransa'ya uzanan 'yamyam' olayı! Katil şöhret oldu, sözleri kan dondurdu

Fransa’da tuzağa düşürdüğü sınıf arkadaşını öldürüp yiyen ‘Kobe Yamyamı’ Issei Sagawa, hukuki boşluk sayesinde hapse girmekten kurtuldu. Popüler kültürün ikonu haline gelen katil 73 yaşında hayatını kaybetti. Geriye ise ifadesinde kullandığı kan donduran sözlerin yankıları kaldı.

Japonya'dan Fransa'ya uzanan 'yamyam' olayı! Katil şöhret oldu, sözleri kan dondurdu

Japonya'nın Kobe kentinden olan Issei Sagawa, 1981'de Hollandalı öğrenci Renee Hartevelt ile Fransa'nın başkenti Paris'te tanıştı. Sınıf arkadaşı olan ikili kısa sürede samimi oldu. Sagawa bir gün Hartevelt'i evine davet etti. Burada önce boynundan ateş ederek onu öldürdü, sonra tecavüz etti ve parçalarına ayırdı. Daha sonra cesedinin bir kısmını yedi. Cesedin kalan parçalarını iki ayrı bavula koyarak taksiye bindi. Bois de Boulogne parkında bavulları taşırken damlayan kanlar koşuya çıkan iki kişinin dikkatini çekti, ihbar ettiler.

JAPONLAR YARGILAMAK İSTEDİ

Posta.com.tr'de yer alan habere göre; o yıl 25 yaşında olan Sagawa tutuklandı. Cinayeti itiraf etti, "Güzel kadınların tadını merak ettiğim için yaptım" dedi. Fransız yetkililer Sagawa'nın akli dengesinin yerinde olmadığını, cezai ehliyeti bulunmadığını belirledi. Sagawa 1986'da ülkesine iade edildi. Japonya'daki incelemelerde akli dengesinin yerinde olduğu, cinayeti cinsel sapkınlık amacıyla işlediği belirlendi. Hatta Sagawa daha önce birkaç kez evine çağırdığı fahişeleri de öldürüp yemek istediğini itiraf etti. Ancak Fransa'da hakkında hükme varıldığı için Japonya'da yargılanamadı.

Haberin Devamı

KÜLTÜREL İKON OLDU

Onun yerine Sagawa bir anda popüler kültür ikonu haline geldi. Ülkesinde porno filmlerde oynadı. Adını değiştirerek restoranlar için 'lezzet eleştirmenliği' yaptı. Japonya'daki televizyon şovlarında konuk oldu. Bazılarında çiğ et yedi. Çıplak kadın resimleri çizip satarak hayatını kazandı. Hayatı hakkında 'Sisin İçinde' isimli bir kitap yazdı, cinayeti bu kitapta detaylarıyla anlattı, dergilerde konuk yazarlık yaptı. Sagawa'nın geçen ayın sonunda zatürreden 73 yaşında öldüğü ve özel bir törenle gömüldüğü ortaya çıktı. Ölünce yeniden hatırlanan hikayesi ile dünyada gündem oldu.