Gazete Vatan Logo

İtalyan mafya babasının inanılmaz kaçışı! Hapishaneden firar görüntüleri ortaya çıktı

Bir süredir hapis cezasını çeken İtalyan mafya babası Marco Raduano, kaldığı yüksek güvenlikli hapishaneden kaçmayı başardı. Mafya babasının hapishaneden inanılmaz kaçışı ülke gündemine oturdu. Mafya Raduano'nun kısa süre sonra da firar görüntüleri ortaya çıktı. İşte haberin detayları...

İtalyan mafya babasının inanılmaz kaçışı! Hapishaneden firar görüntüleri ortaya çıktı

İtalya'da meydana gelen ve bir mafya babasının hapishane kaçışını konu alan haber dünya basınında gündem oldu. Söz konusu haberin görüntüleri ise film sahnelerini aratmadı.

İPTEN SARKIP AŞAĞI İNDİ

İtalya'nın ünlü mafyalarından olan Sacra Corona Unita mafyasının patronu Marco Raduano, 24 Şubat'ta Sardunya'nın Nuoro kentindeki Badu' e Carros yüksek güvenlikli hapishanesinden kaçtı. Olayın görüntüleri de ortaya çıkarken Raduano'nun metrelerce yükseklikteki duvardan ip yardımı ile aşağı indiği görüldü.

İpin sonuna doğru geldiğinde kendini boşluğa bırakan Raduano, çimlerin üzerine düştü ve hızla koşarak hapishaneden kaçmaya başladı.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; 40 yaşındaki mafya babasının kaçışı için aylarca plan yaptığı ve hapishanede bir 'fırsat penceresi' bulduğu belirtildi.

HEMEN FARK EDİLDİ

Kaçışın ardından 2 saat sonra ise hapishanede rutin sayımlar gerçekleştirildi. Sayımlarda Raduano'nun olmaması üzerine hemen arama başlatıldı. Kameraları inceleyen yetkililer ise Raduano'nun kaçtığını anladı.

Haberin Devamı

Olaylı kaçış sonrası kameralar karşısına geçen Sardunya ulusal güvenlik sendikası temsilcisi Giovanni Villa şunları söyledi:

HER YERDE ARANIYOR

Raduano'nun hiçbir iz bırakmadan şehir içinde kaybolmayı başardığı ve İtalyan yetkililerin bölgede insan avı başlattığı bildirildi.

Polis, yollara barikatlar kurdu ve şehirden ayrılan tüm araçları kontrol ediyor. İtalyan hükümeti, arama çalışmalarına yardımcı olmak üzere yüzlerce asker ve polis memurunun Sardinya'ya gönderilmesini emretti.

İNSAN AVI BAŞLATTI

Raduano'nun yerel mafyayla bağlantıları olduğuna inanılıyor ve bu da misilleme ya da şiddet olasılığına dair endişelere yol açıyor. Polis, halka Raduano'yu görmeleri halinde ona yaklaşmamaları ve derhal acil durum numarasını aramaları uyarısı yaptı.

İtalyan yetkililer, personel yetersizliği ve güvenlik önlemlerinin eksikliği nedeniyle eleştirilere maruz kalıyor. Olay, cezaevlerinin güvenliğinin arttırılması ve tehlikeli suçluların güvenli bir şekilde tutulmasının sağlanması için acil reformlara duyulan ihtiyacın altını çizdi.

Haberin Devamı

Raduano'nun yakalanması için başlatılan insan avı halihazırda devam ederken, İtalyan yetkililer yakalanmasını sağlayabilecek her türlü bilgi için kamuoyuna çağrıda bulundu.