Gazete Vatan Logo

İsyana futbol karıştı!

Futbolun üç efsanesi Pele,Ronaldo ve Romario karşı karşıya geldi

İsyana futbol karıştı!

Önümüzdeki yıl Dünya Kupası’nın yapılacağı ve şuanda Konfederasyon Kupası maçlarının düzenlendiği Brezilya’da yaklaşık 300 bin kişinin sokaklara döküldüğü eylemlere yeşil sahaların yıldızları da karıştı. Geçen hafta toplu taşıma fiyatlarına gelen zam nedeniyle, Sao Paulo’da başlayan ve polisin sert müdahalesiyle ülke geneline yayılan gösteriler hakkında açıklamalarda bulunan futbolun efsane isimleri Pele ve Ronaldo, göstericilerin eve dönmesini istedi.

“Pele susunca şair gibidir”

Önceki gün röportaj veren futbolun efsane ismi Pele, eylemcilerin evlerine dönmesi gerektiğini söylerken, ‘Artık yeter. Brezilya’da olanları unutalım ve kanımızda akan milli takımımıza odaklanalım’ dedi. Pele’nin bu sözlerine cevabı yine bir futbol efsanesi olan Romario verdi. Romario, Pele’yi sözleri için kınadığını açıklerken, ‘Pele artık susmalı. Sessizken şair gibi oluyor’ dedi.

Ronaldo özür diledi

Yeşil sahaların diğer bir önemli ismi Ronaldo’nun ise, futbol turnuvalarına binlerce dolar harcanmasını ve hayat pahalılığını protesto etmek için sokaklara çıkan Brezilyalılar hakkında ‘Tabii ki stadyum yapılacak. Hastanelerde turnuva düzenleyemezsiniz’ şeklinde sözleri internette yayıldı. Halkın büyük tepki gösterdiği video sonrası özür dileyen Ronaldo, ‘O sözleri başka bir konu için söylemiştim. Ülkemdeki demokratik hak mücadelesinden gurur duyuyorum’ dedi.


Zafer kazandılar

İki futbol yıldızının açıklamalarına Brezilya halkı sosyal medya üzerinden büyük tepki gösterirken, ‘Gözümüzde hiçbir değerleri kalmadı. Bir kere bile otobüse binmemiş, hastaneye gitmemiş bu kişiler bizi kaybetti. Cehenneme git Pele’ şeklinde yorumlar yaptı. Öte yandan günlerdir, ülke ekonomisinin büyümesine rağmen, hizmetlerin yeterli olmadığını düşünen ve toplu ulaşım zammı için eyleme devam eden göstericiler başarıya ulaştı. Brezilya hükümeti, ülkenin en büyük iki kentinde, Rio de Janeiro ve Sao Paulo’da, metro ve otobüs ücretlerine yapılan zammı iptal etti.


‘Burası Türkiye değil’

Ülkesindeki olaylarla ilgili olarak, CNN’de Christiane Amanpour’un programına telefonla bağlanan Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio Patriota, Amanpour’un Türkiye’deki eylemleri hatırlatması üzerine ‘Burası Türkiye değil’ dedi. Ülkesindeki durumun Türkiye’den farklı olduğunu ifade eden Patriota, Brezilya’da şiddet ve çatışmaların görülmeyeceğini belirtti. Amanpour’un beş şehre çevik kuvvet polisi gönderilmesini hatırlatması üzerine ise, ‘Elbette güvenlik güçleri şiddet eylemlerini engellemek için görev alacaklar’ dedi.

Haberin Devamı