Gazete Vatan Logo

İntihar videosu bile hazırlanmış

İngiliz polisinin gözaltına aldığı şüphelilerin çoğu Pakistanlı. Aralarında sanat tarihi öğrencileri, muhasebeci ve mimarlar var. Eylemcilerin 3'ünün sonradan Müslümanlığı seçtiği açıklandı. Saldırı sonrası TV'lerde yayınlanacak video kasetini bile hazırlamışlardı

İngiliz güvenlik güçlerinin ülkenin dört bir yanında düzenlediği 13 baskınla ele geçirilen 19 şüphelinin çoğu Pakistan asıllı, birkaçı da Kuzey Afrika kökenli. 3 tanesi sonradan Müslüman oldu. Neredeyse hepsi üniversite mezunu veya halen eğitim görüyor. 17 ile 36 yaşlarındaki iki eylemci hariç tümü 20'li yaşlarında. Aralarında sanat tarihi öğrencisi, muhasebeci ve mimarlar var. Bir biokimya mühendisi, bir havaalanı görevlisi de takımın içinde.

600 bin dolar bulundu
En ilgi çeken isim ise İngiliz Muhafazakar Parti'de çalışan bir görevlinin yeni Müslüman olan oğlu Don Stewart Whyte. Tek İngiliz asıllı olan Whyte'ın 19 yaşında Müslüman olduğu ve Müslüman bir kızla evlendiği açıklandı. Üniversitede İngiliz Edebiyatı eğitimi gören eylemcinin 6 ay önce adını Abdul Vahit olarak değiştirdiği ve diğer şüphelilerle internette tanıştığı belirtiliyor.

24 teröristin yarıdan fazlası son 1.5 yıl içerisinde Pakistan'a giderek din eğitimi aldı. Burada eyleme finansman da sağladılar. Bir tanesinin evinden 600 bin dolar çıktı. İngiltere Merkez Bankası gelişmi üzerine derhal 19 şüphelinin banka hesaplarına el koydu.

Baskın yapılan evlerde çıkan video kasetlerin ise şüpheliler tarafından saldırı sonrası TV'lerde yayınlanmak üzere hazırlandığı tespit edildi.

Haberin Devamı