Gazete Vatan Logo

Hamas liderinin evini vurdu!

İsrail ordusu, Gazze'ye saldırı başlattığı günden beri en ağır bombardımanını dün gece düzenledi. Savaş uçakları ve topçu birlikleri, Gazze'yi sabaha kadar yoğun bombardımana tuttu. Saldırıda Hamas liderinin evi de vuruldu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısı 22. gününe ağır bombardımanla girdi. Vurulan noktlardan biri de Hamas'a ait radyo binasıydı.

Dün akşam saatlerinde başlayan İsrail ordusunun hava saldırıları ve top atışı sabah saatlerine dek devam etti.

Gazze'nin Doğu ve Batı bölgelerine hava karardıktan sonra atılmaya başlanan aydınlatma fişeklerini bombardıman takip etti.,



Saldırılarda Gazze'deki Filistin yönetiminin Başbakanı İsmail Haniye'nin evi de vuruldu.

İsmail Haniye'nin oğlu, İsrail uçakları tarafından Gazze'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda bulunan eve iki hava saldırısı düzenlendiğini söyledi. Saldırı anında binanın boş olduğu belirtildi.



'UZUN SOLUKLU SAVAŞ OLACAK'

İsrail ordusunun saldırı dalgası, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun açıklamaları sonrası geldi. Netanyahu, "Daha önce de dediğim gibi. Gazze'de uzun soluklu bir savaşa hazır olmalıyız. hedeflerimize ulaşana dek güçlü ve tedbirli şekilde hareket etmeliyiz" dedi.

Ülkesine dönen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise, hala ateşkesten umutlu olduğunu söyledi.

PARKTA ÇOCUKLARI VURDU

Haberin Devamı

İsrail'in dün de büyük kayıplara yol açan saldırıları oldu. Şifa Hastanesi ve Gazzeli sivillerin sığındığı mülteci kampı saldırıların hedefindeydi.

Aralarında çocukların da bulunduğu 10'dan fazla Filistinli öldü. Filistinli yetkili, "7-8 çocuk bir arada oynuyordu. Oracıkta can verdiler. Yakınlarındaki 3 yetişkin de öldü. Çocuklar bayramı kutlarken öldürüldü" şeklindek konuştu.

Ancak İsrail ordusu durumla ilgisi olmadığını iddia etti ve her iki saldırıdan da Hamas'ı sorumlu tuttu.