Gazete Vatan Logo

Genç kıza parkta tecavüz edip öldürdü! Anneden şaşkına çeviren istek: 'Son 20 dakikası çok önemli'

İngiltere'de yaşayan üniversite öğrencisi Libby, arkadaşlarıyla eğlenmek için gece dışarı çıktı. Ancak başına geleceklerden habersizdi. Genç kız, arkadaşlarından ayrıldıktan sonra tecavüze uğradı ve öldürüldü. Libby'nin annesi Lisa Squire ise şaşırtan ifadeler kullandı. İşte detaylar...

Genç kıza parkta tecavüz edip öldürdü! Anneden şaşkına çeviren istek: 'Son 20 dakikası çok önemli'

İngiltere'de yaşayan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Libby Squire, 2019 yılının 1 Şubat günü eğlenmek için arkadaşları ile birlikte dışarı çıktı. Üniversitede felsefe öğrencisi olan Libby, dışarıda geçirdiği vaktin ardından eve dönmeye karar verdi.

Eve dönmek için arkadaşlarının yanından ayrılan Libby, yalnız kalmıştı. O gece eve dönmeyen Libby'nin ailesi başta endişelenmedi. Genç kızın geceyi arkadaşlarıyla birlikte geçirdiği düşündüler. Ancak aradan geçen süre arttıkça ailenin endişesi de artmaya başladı. Aile bunun üzerine polise gitti.

ANNESİNE GİTMEK İÇİN YALVARDI

Polis ekiplerinin yaptığı araştırma sonucu genç kızın kayıtlardaki son görüntüsünün, eğlence mekanından çıktıktan sonra bir araca binmesi olduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırmaların ardından bu aracın Polonya asıllı bir kasap olan Pawel Relowicz'e ait olduğu belirlendi.

Relowicz, anahtarlarını kaybettikten ve defalarca düştükten sonra titremeye başlayan Libby'nin yol kenarında hıçkıra hıçkıra ağladığını gördü. Genç kız, daha sonra Relowicz'e onu annesine götürmesi için yalvardı ama Relowicz onu dinlemeyerek genç kızı ıssız bir parka götürdü. Burada genç kıza tecavüz eden Relowicz, daha sonra onu öldürdü.

Haberin Devamı

CESEDİNİ BALIKÇILAR BULDU

Cinayeti işlediği sırada 24 yaşında olan ve 2 çocuk babası Relowicz'in katlettiği Libby, günler sonra Humber Halici'nde balıkçılar tarafından bulundu. Relowicz, tecavüz ve cinayet suçlarından müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Hikayenin ilginç kısmı ise bu andan sonra başlayacaktı. Bugünlerde 26 yaşında olan Polonya asıllı kasap, işlediği cinayet için hiç pişman değildi. Öyle ki tutuklanmak için yakalandığı görüntülerde büyük bir keyif içinde güldüğü görüntüler çokça tartışılmıştı.

ANNEDEN ŞOKE EDEN TALEP

Bunun üzerine henüz 21 yaşında canice katledilen Libby'nin annesi Lisa Squire, kızının katili ile yüz yüze gelmek istedi.

Kızının katili ile görüşmek istediğini söyleyen Lisa şu ifadeleri kullandı:

Birçok insan bunu anlamıyor ama ondan nefret etmiyorum. Ona kızgın da değilim. Ondan sadece bilgi istiyorum. Onu affetmek istemiyorum, onun bunu neden yaptığını anlamak da istemiyorum. Benim için asıl önemli şey kızımın hayatının son 20 dakikasını nasıl geçirdiğini öğrenmek.

Haberin Devamı

"DOĞAL BİR YÜZLEŞME"

Relowicz ise kızını katlettiği Lisa ile görüşmeye sıcak baktığını söyleyerek bunun doğal bir yüzleşme olduğunu söyledi.

Gerçekleştirilmesi planlanan görüşme için henüz bir tarih verilmezken Lisa kızının katili ile yapmak istediği görüşmeyle ilgili olarak, "Kızımın nasıl öldüğünü öğrenmem çok önemli. Relowicz'in bana anlattıklarına inanacak mıyım, emin değilim. Sormak istediğim çok fazla soru var" diye konuştu.