Gazete Vatan Logo

Fransızlar karikatür gerilimini tırmandırdı

Danimarka'da Hz. Muhammed karikatürlerinin olay yaratmasının ardından, Fransız France Soir gazetesi yeni bir provokasyona imza attı

Fransız gazetesi France Soir, Danimarka'da Jyllands Posten gazetesinin olay yaratan karikatür girişimine destek verdi. Müslüman dünyasının Danimarka'ya karşı ayaklanmasına tepki gösteren France Soir, kapağında Hz.Muhammed'in de yer aldığı bir karikatür yayınlayarak gerilimi tırmandırdı. Hz. Muhammed, Hz. İsa, Hz. Musa ve Buda'nın bir bulut üzerinde resmedildiği karikatürde Hz. İsa, Hz. Muhammed'e, "Söylenme Muhammed... Burada hepimizin karikatürü çizildi" diyor.

"Danimarka askerlerine ölüm!"
Alman Die Welt gazetesiyle birlikte iki tam sayfasını dünyayı karıştıran ve Hz. Muhammed'i terörist gösteren karikatürlere ayıran France Soir genel yayın müdürü Serge Faubert "Düşünce ve ifade özgürlüğünden dolayı hiçbir zaman özür dilemeyeceğiz. Bağnazların laik Fransa'yı yönlendirme çabalarına göz yummayacağız." ifadesini kullandı.

Öte yandan Iraklı din adamları ülkede görev yapan 530 Danimarkalı askere saldırı düzenlenmesi için fetva yayınladı. Danimarka Savunma Bakanı Soeren Gade "Bu yönde bir girişim olduğunu duyduk. Askerlerimizi korumaya yönelik güvenlik önlemlerini artırdık" dedi.

Haberin Devamı