Gazete Vatan Logo

Enkaz altında doğan bebekten haber var! Ailesinden yaşayan bir tek o kaldı

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonucu Suriye'de de birçok bina yıkıldı, çok sayıda kişi öldü. Bölgenin simgesi haline gelen enkaz altında doğan bebeğin ise son durumu belli oldu.

Enkaz altında doğan bebekten haber var! Ailesinden yaşayan bir tek o kaldı

Acil ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Deprem saati 04.17 olarak kaydedildi. Bölgede 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha oldu. Acil ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Deprem saati 04.17 olarak kaydedildi.

Bölgede 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha oldu. Depremin 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildiği açıklandı: Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'dan acı haberler gelmeye devam ediyor.

17 AB ÜLKESİNDEN DEV DESTEK

Avrupa Birliği, AB Sivil Koruma Mekanizması'nı pazartesi günü depremden saatler sonra aktif hale getirdi. AB, 17 birlik üyesi ile Arnavutluk ve Karadağ'dan 25 arama kurtarma ekibinin Türkiye'ye doğru yola çıktığını duyurdu. Almanya, İspanya, Slovenya, Avusturya, Polonya, Yunanistan, Hırvatistan, Portekiz, Bulgaristan, Estonya, Fransa, İtalya, Malta, Hollanda, Romanya, Çekya'dan 1155 uzman ve 72 özel eğitimli köpek deprem bölgesinde görev yapacak.

ENKAZ ALTINDA DOĞUM

Haberin Devamı

Yaşanan felaket Suriye'yi de vurdu. 10 yıldan uzun bir süredir iç savaşın yıkımını yaşayan ülke Kahramanmaraş’taki depremden çok ağır etkilendi. Depremde mültecilerin yoğun olduğu bölgeler büyük zarar görürken toplam bin 356’dan fazla kişinin hayatını kaybettiği, 3 binden fazla kişinin de yaralandığı bildirildi. Bölgeden gelen bir görüntü ise yürekleri burktu.

Söz konusu o anlarda hamile bir kadın enkaz altında doğum yaptı. Kurtarma ekipleri bebeğin sağlıklı olduğunu, annenin ise hayatını kaybettiğini söyledi. Kısa süre içerisinde milyonlarca kişi tarafından izlenen video dünyada gündem oldu.

SON DURUMU NETLEŞTİ

Tüm bu gelişmeler yaşanırken bebeğin son durumu ve doğumun detayları da belli oldu. Felaket yaşanmadan önce sancılanmaya başlayan anne, ölmeden önce doğum yaptı ve enkaz altında kaldı. Bebeğin ailesinden babası, 4 kardeşi ve teyzesi de hayatını kaybetti. Öte yandan bebeği enkazdan çıkaran ekipler, önce bir ses duyduklarını daha sonra ise göbek bağını fark ettikleri ve bebeği hastaneye götürdüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Enkaz altından çıkarıldıktan sonra Afrin'de bir hastaneye kaldırılan bebeğin son durumu hakkında doktor Hani Maarouf'dan açıklama geldi. Maarouf konuyla ilgili şöyle dedi:

"Durumu çok kötüydü. Vücudunun her yerinde morluklar ve yara izleri vardı. Ayrıca şiddetli soğuk nedeniyle hipotermi geçiriyordu. Onu hemen ısıttık ve kalsiyum takviyesine başladık. Sağlığı iyiye gidiyor"