Gazete Vatan Logo

Ele geçirildi! Saldırı geliyor...

PKK'nın Suriye kolu YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) 'nin bu sabah Şam- Rakka otobanında tamamen kontrol sağladığı bildirildi.

Ele geçirildi! Saldırı geliyor...

Yerel aktivistlerin Suriye rejimine yakın Al Masdar gazetesine bildirdiğine göre terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) 'nin bu sabah Şam- Rakka otobanında tamamen kontrol sağladığı bildirildi.

ABD'nin liderliğindeki koalisyon uçaklarının hava saldırılarıyla destek verdiği terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) 'nin IŞİD'in toplu geri çekildiği bir diğer noktayı ele geçirdiği öğrenildi.

RUSLAR SEVKİYAT YAPIYOR

Öte yandan, Rus ordusunun Suriye'nin başkentindeki güvenliği artırmak için Salı günü Şam'ın kuzey doğusundaki Tabka Hava Üssüne askeri sevkiyat yaptığı bildirildi.

SALDIRI GELİYOR

Şam'ın doğusundaki hava üssünde Rus danışmanları halen orda bulunurken, Tabka Planı için askeri personel akışı muhtemelen ABD Hava Kuvvetleri'nin Humus'un güneydoğusundaki Şayrat Havaalanı'na yaptığı saldırı ile çakışacak gibi görünüyor.

Ayrıca, Huneyfis bölgesine saldırı başlatması beklenen Rus özel kuvvetleri öncülüğündeki birliklerin, başarılı sağlaması halinde Şam kırsalında yer alan Doğu Kalamun dağlarına kısa bir sürede ulaşması bekleniyor.

Haberin Devamı