Gazete Vatan Logo

'El-Kaide yakında saldıracak'

ABD istihbarat birimlerinin yöneticileri, ABD’nin El-Kaide örgütü ve yandaşları tarafından düzenlenecek terörist bir saldırıya karşı duyarlı olunması konusunda, Amerikan Senatosu istihbarat komisyonuna ciddi bir uyarıda bulundu.

Aralarında, CIA, FBI ve Amerikan Ulusal İstihbarat Servisinin direktörlerinde bulunduğu, ülkenin beş güvenlik kuruluşunun temsilcileri, Senato komisyonu üyelerine verdikleri brifingde, “El-Kaide yakında saldıracak” mesajını verdiler.

-CIA : 3 İLE 6 AY ARASINDA SALDIRACAKLAR-

Senato İstihbarat Komisyonu üyelerinle CIA'in olası bir saldırı konusundaki endişelerini dile getiren Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) direktörü Leon Panetta, El-Kaide terör örgütünün üç veya altı ay içersinde ABD’ye terörist bir saldırı düzenleyebileceğini söyledi. CIA Direktörü Panetta, terörist örgütün ABD’ye militanlarını çeşitli yollarla sevk ettiğini belirterek, örgütün yeni bir terörist saldırıda kullanmak için, her hangi bir örgüt bağlantısı olmayan şüphe uyandırmayacak militanları özenle seçerek, konuşlandırdığını söyledi.Örgütün, ABD doğumlu radikal kişileri de şiddet yaratmak için tetikçi olarak kullanabileceğini vurguladı.

CIA’nın en yetkili kişisi olan Panetta, ABD’de El – Kaide tarafından düzenlenilebilecek olası bir terörist saldırının 11 Eylül kadar büyük bir terör saldırısı olmayacağını belirterek, teröristlerin tek başına hareket ettikleri istihbaratını aldıklarını vurguladı. Panetta, “El Kaide, ABD’yi yeniden vurmak için kolay yakalanmayacak kişileri seçiyor, yeni metotlar peşinde koşuyor” dedi.Amerikan Ulusal İstihbarat Direktörü Dennis C. Blair de, “El Kaide, Amerika’da toplu ölümlere yol açacak büyük çaplı eylemler düzenlemek istiyor ayrıca Amerikan ekonomik hedeflerine zarar vermek istiyorlar” dedi.FBI Direktörü Robert S. Mueller III’de, Kontra-Terör uzmanlarının geçtiğimiz Noel’de Northwest Havayollarına ait bir yolcu uçağını bombalama girişiminin ortaya çıkartılmasının ardından büyük bir ders aldıklarını belirterek, “Bu tür benzeri terörist saldırı girişimleri çok yakında yeniden gerçekleşebilir” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı