Gazete Vatan Logo

El Chapo'nun oğullarının dehşete düşüren infaz! Rakip kartellere akılalmaz işkenceler kan dondurdu...

Meksika'da uyuşturucu kartellerinin savaşları durmak bilmiyor. Ülkenin dünyaca tanınan uyuşturucu baronu El Chapo'nun Los Chapitos lakaplı oğullarının rakip kartellerin üyelerine yaptıkları kan dondurdu. ABD'de yargılanan El Chapo'nun oğulları hakkında ortaya çıkan gerçekler duyanları dehşete düşürüyor.

El Chapo'nun oğullarının dehşete düşüren infaz! Rakip kartellere akılalmaz işkenceler kan dondurdu...

Kartel savaşları Meksika'ya cinayetlerle dolu karanlık günler yaşatmaya devam ediyor. Uyuşturucu baronu El Chapo'nun Los Chapitos olarak adlandırılan dört oğlu, Meksika'daki Sinaloa kartelinin diğer üyeleriyle birlikte ABD'ye büyük bir fentanil tedarik operasyonu yürütmekle suçlanıyor.

El Chapo'nun oğulları 36 yaşındaki Joaquin Guzman Lopez, 37 yaşındaki Jesus Alfredo Guzman Salazar ve 40 yaşındaki Ivan Guzman Salazar, uyuşturucu kaçakçılığı ve işkence merkezli suç imparatorluğuna öncülük etmekle suçlanıyor.

Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi, Alfredo'nun izini sürmek umuduyla başına 10 milyon dolar ödül koydu.

33 yaşındaki kardeşleri Ovidio Guzman Lopez, en az 29 kişinin ölümüne yol açan büyük bir çatışmanın ardından 5 Ocak'ta tutuklanmıştı. Ovidio şu anda parmaklıklar ardında. Babaları ve eski Sinaloa karteli lideri Joaquín "El Chapo" Guzmán şu anda ABD'de ömür boyu hapis cezasını çekiyor.

Savcılar, uyuşturucu imparatorluğunun Çinli bir kimya şirketi tarafından beslendiğini iddia etti.

AKILALMAZ İŞKENCELER

Haberin Devamı

İddialara göre acımasız kartel, üretilen uyuşturucuları ilk önce rehineler üzerinde test ediyordu. Rakip karteller ve yetkililer, kartelin kaçırıp işkence ettiği kişilerdi.

Los Chapitos'un lideri Ivan Salazar'a ait bir çiftliğe götürülen rehineler burada bilgi almak için bağlanıp işkence görüyordu. Çiftlik, makineli silahlar, bazukalar, el bombaları ve zırhlı kamyonlarla korunuyordu.

Rakiplerin ve sorgulanırken işbirliği yapmayı reddedenlerin sonu ise Los Chapitos'un kaplanlarına canlı canlı yem olmaktı.

ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi Yöneticisi Anne Milgram, ailenin "yoluna çıkan herkesi öldüreceğini, kaçıracağını ve işkence edeceğini" söyledi. Basın toplantısında konuşan Milgram, "Meksika'da düşmanlarını kaplanlara canlı canlı yedirdiler, elektrik verdiler, su işkencesi yaptılar ve yakın mesafeden 50 kalibrelik bir makineli tüfekle vurdular" dedi.

El Chapo'nun "Fare" lakaplı oğlu, bu yılın başlarında Meksika'da tutuklanmasının ardından şu anda ABD'ye iade edilmeyi bekliyor.

Haberin Devamı

Ovidio Guzman Lopez, fentanil ithal etmek ve dağıtmak için komplo kurmak da dahil olmak üzere altı suçla suçlandıktan sonra müebbet hapisle karşı karşıya.

Kartelin lideri El Chapo şu anda ABD'ye yüzlerce ton uyuşturucu kaçakçılığı yapmaktan tutuklanarak ABD'nin en güvenli federal hapishanesi olan ADX Florence'da ömür boyu hapis cezasını çekiyor.

66 yaşındaki El Chapo, 2019 yılında insan ticareti yapmaktan ve düşmanlarını öldürmek için komplo kurmaktan suçlu bulunmuştu.