Gazete Vatan Logo

Düşesi üstsüz yakaladılar!

Eşi Prens William ile ilk cami ziyaretini yapan Kate'e, paparazzi darbesi

Düşesi üstsüz yakaladılar!

Prens Harry’nin Las Vegas’ta otel odasında yayınlanan çıplak fotoğraflarından 1 hafta sonra bu kez de çiçeği burnunda Düşes Kate’in Prens William’la tatil yaparken çekil-miş üstsüz kareleri İngiliz kraliyetini şoke etti. Fotoğrafların Prenses Diana’nın parazzilerden kaçarken öldüğü Paris’te yayınlanması kızgınlığı daha da artırdı.



İngiltere tarihinin en çok beğenilen kraliyet çifti dün geçen yılın nisan ayında tüm dünyada büyük ilgi uyandıran düğünlerinden sonra herkesin dilindeydi. İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William’ın eşi Cambridge Düşesi Kate, çok önemsenen Asya turunun en önemli ayağında Malezya’da bulunuyordu. Kate ve William’ın ayakkabılarını çıkarıp ilk kez bir cami ziyaretinde bulunması, Kate’in bu ziyaret sırasında başını örtmesi dünya haber ajansları tarafından büyük ilgiyle izleniyor, İngiliz basını da geziyi sayfa sayfa okuyucularına aktarıyordu. Ancak gezinin ikinci gününde Malezya Kraliyet ailesiyle kahvaltıda olan çiftin tüylerini diken diken eden haber geldi. William’ın küçük kardeşi Harry’nin Las Vegas’taki Encore at Wynn otelindeki suit odasında verdiği çıplak partide çekilen fotoğrafların ardından bu kez de Düşes Kate’in çıplak fotoğraflarının bir Fransız magazin dergisi tarafından yayınlanacağı bilgisi çiftin buz kesmesine sebep oldu.

İngiliz gazeteleri yanaşmadı

Kate ve William geçtiğimiz hafta Fransa’da Kraliçe II’nci Elizabeth’in yeğenine ait şatoda tatil yaparken ve üstsüz güneşlenirken fotoğraflarının çekildiğinden habersizdi. Paparazzilerin objektiflerine hedef olan Kate’in bikinisini açıp eşine krem sürdürdüğü kareleri dergisine kapak yapmakta hiçbir sorun görmeyen derginin yayın yönetmeni Laurence Pieau gelişmeyi twitter’dan gururla paylaşt. Pieau, haftalık yayınlanan Closer’ın son sayısı piyasaya çıkmadan saatler önce twitter’dan ‘Artık Prens Harry kendini hiç yalnız hissetmeyecek. Kate’i hiç böyle görmediniz. Bundan sonra da böyle göremezsiniz’ diyerek olayla dalga geçip reklamını yapmayı da ihmal etmedi. Fotoğrafı çeken kişilerin bu kareleri önce İngiliz gazetelerine satmak istediği, ancak hiçbir gazetenin İngiltere’de çok sevilen ve Prenses Diana ile karşılaştırılan Kate’in bu fotoğraflarını basmaya yanaşmaması üzerine Closer dergisinin seçildiği anlaşıldı. Daha önce kraliyet ailesinin uyarısına rağmen Prens Harry’nin çıplak fotoğrafını manşetten veren ülkenin 3.5 milyon tirajlı en çok satan gazetesi The Sun’ın da bu kez fotoğrafları yayınlamaktan uzak durması bekleniyor.

Çekildiklerini fark edemediler

Düşes Kate ve eşi Prens Wililam’ın bu şekilde görüntülenecekleri akıllarına bile gelmedi. Fotoğırafı önce İngiliz basınına satmak isteyen paparazziler müşteri çıkmayınca Fransız Closer dergisi’ne pazarladılar.


ÖRTÜNÜP CAMİ ZİYARET ETTİ

Kraliçe II’nci Elizabeth’in tahta çıkışının 60’ıncı yıldönümü kutlamaları için Malezya’da bulunan Prens William ve Düşes Kate, Malezya Kralı Sultan Abdul Halim ve Kraliçe Emine Hamidun tarafından ağırlandı. Çift, başkent Kuala Lumpur’un en büyük camisini de ziyaret etti. William ve Kate’in cami ziyaretinden önce ayakkabılarını çıkardığı kareler dünyaya servis edildi. Düşes’in başını örterek yaptığı cami ziyaretinden de onlarca kare fotoğraf uluslararası haber ajanslarına yansıdı.

Tazminat alır ama...

Derginin dün sabah saatlerinde piyasaya çıkmasının ardından kraliyet ailesi, ‘özel hayata kaba bir müdahale’ olarak nitelendirdikleri olayın 15 yıl önce paparazzilerden kaçarken Paris’te bir otomobil kazasında hayatını kaybeden Prenses Diana’nın yaşadıklarını bir kez daha hatırlattığını belirtti. Çiftin fotoğrafların basılmasından dolayı ‘çok kızgın ve üzgün’ oldukları açıklandı. “Kırmızı çizginin aşıldığını” düşünen çiftin, Fransa’da dergi aleyhine yasal işlem başlatmak için Fransız avukatlarla da görüştüğü vurgulandı. Fransa’da Sarkozy’nin ardından Cumhurbaşkanı seçilen François Hollande ve hayat arkadaşı Valerie Trierweiler’in beraber tatil yaparken çekilmiş bikini ve mayolu fotoğraflarını kapak yapan Fransız VSD dergisi geçtiğimiz haftalarda yeni First Lady’nin özel hayatını ihlal ettiği gerekçesiyle 2 bin euro tazminat ödemeye mahkum edilmişti. Fransız hukukçular Kate’in de özel hayat ihlalinden dergiden tazminat kazanmasına kesin gözüyle bakıyor. Ancak Fransız hukuk sistemi bu tür durumlarda dergilerin bu fotoğraflar sayesinde elde ettikleri tiraj geliriyle karşılaştırılamayacak düzeyde düşük tazminatlara hükmediyor.



Haberin Devamı