Gazete Vatan Logo

Donald Trump'a Stormy Daniels'tan sonra bir şok daha! Playboy modeli Karen McDougal: 10 ay ilişki yaşadık...

ABD eski başkanı Donald Trump hayatının en sıkıntılı günlerini yaşıyor. Yetişkin film yıldızı Daniels'a yapılan 130 bin dolarlık ödeme nedeniyle ABD tarihinde hakkında ceza davası açılan ilk başkan olan Trump'ın dosyasında, ikinci bir sürpriz var. Hakkındaki dava sürecini eleştiren ABD eski başkanı Donald Trump, yaşananları "Aşırı solcuların görülmemiş ölçekteki kitlesel seçim müdahalesi" olarak yorumladı. Hakkındaki davanın yaklaşan 2024 seçimlerine müdahale etmek için açıldığını iddia eden Trump, "Böyle bir şeyin Amerika’da olabileceğini asla düşünmezdim" ifadelerini kullandı.

Donald Trump'a Stormy Daniels'tan sonra bir şok daha! Playboy modeli Karen McDougal: 10 ay ilişki yaşadık...

Donald Trump ABD tarihine adını yazdırıyor. Stormy Daniels'a yapılan ödeme nedeniyle ABD tarihinde hakkında ceza davası açılan ilk başkan olan Trump'a bir kötü haber daha geldi. ABD'nin New York kentinde 4 Nisan Salı günü tarihi anlar yaşandı. Yüzlerce gazeteci ve televizyoncunun yığıldığı şehirde gün boyu helikopterler gökyüzünde uçtu. Belediye Başkanı Eric Adams, "Şehrimize gelmeyi düşünen bazı sorun çıkaracak tipler olsa da mesajımız açık ve basit: Kendinizi kontrol edin" dedi.

New York'taki tüm hazırlıklar, hakkında ceza davası açılan ilk eski ABD başkanı olan Donald Trump içindi. Geceyi iş merkezi ve konutunun bulunduğu 5. Cadde’deki Trump Tower’da geçiren eski başkan için 5. Cadde'ye çıkan bazı sokaklar araç trafiğine kapatıldı.

GİZLİ KAPIDAN GİRDİ

Yalnızca ABD'de değil tüm dünyada yakından takip edilen duruşma için mahkemeye varan Donald Trump, büyük bir kalabalığın beklediği ve tepesinde helikopterlerin eksik olmadığı binaya gizli bir kapıdan girdi.

Kendisine yöneltilen suçlamaları dinlemesi için gözaltına alınan Trump'ın fotoğrafı çekildi ve eski başkan daha sonra mahkeme salonuna geçti. Yargıç karşısına çıkan Trump, mahkemede bir saat kaldı ve bütün suçlamaları reddetti. Hakim bir sonraki duruşmanın 4 Aralık'ta yapılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Daha sonra serbest bırakılan politikacı, mahkemeden ayrılırken gazetecilere bir açıklama yapmadı ve özel jetine binip Florida'ya uçtu. Florida Mar-a-Lago’daki evine varmasının ardından kameraların karşısına geçen Donald Trump, "Böyle bir şeyin ABD’de olabileceğini asla düşünmezdim" deyip dava ile seçimlere müdahalenin kurbanı olduğunu ileri sürdü.

Suçlamaları 'cadı avı' olarak niteleyen 76 yaşındaki siyasetçi, "İşlediğim tek suç, ulusumuzu onu yok etmeye çalışanlara karşı korkusuzca savunmak" ifadesini kullandı.

'KİM OLURSANIZ OLUN'

16 sayfalık iddianame, duruşmanın ardından kamuoyuyla paylaşıldı. İddianame, şirket kayıtlarında tahrifat ve sahtecilik suçuna ve bu kategoride değerlendirilen 34 başlığa odaklanıyor. Savcılık, 2015 yılı Ağustos ayından 2017 yılı Aralık ayına kadar Trump'ın ortaklarıyla birlikte başkanlık seçimine hazırlanmasını ve kendisiyle ilgili olumsuz bilgileri tespit edip bunları satın almasını araştırdı.

Haberin Devamı

Eski başkanın 2016 seçimi sırasında seçmenden olumsuz bilgileri gizleyen ve suç teşkil eden faaliyetleri saklamak amacıyla New York şirket kayıtlarında tahrifat yaptığını belirten başsavcı Alvin Bragg, iddianamedeki tek nedenin yetişkin film yıldızı Stormy Daniels'a Trump'ın avukatı Michel Cohen aracılığıyla sus payı olarak ödediği 130 bin dolar olmadığını; elinde Trump aleyhine çok daha fazla delil olduğunu söyledi.

Trump’ın 34 ticari kayıtta birinci derecede tahrifat yaptığını kaydeden Bragg, "Bunlar New York eyaletindeki ağır suçlardır. Kim olursanız olun, New York iş kayıtlarında defalarca yanlış beyanda bulunan sanığa yönelik ciddi suç davranışını normalleştiremeyiz ve normalleştirmeyeceğiz" dedi.

Donald Trump'ın kendisi hakkında olumsuz bilgiye sahip kişilere üç ayrı ödeme yaptığnı aktaran başsavcı Bragg, bir paravan şirket kurulduğunu da ekledi:

Haberin Devamı

"Örneğin, American Media Incorporated'ın iş kayıtları dahil olmak üzere başka yanlış beyanlarda da bulundular. Sessiz kalmaları için para ödedikleri üç kişiden biri Sam Stormy Daniels adında bir kadındı. Başkanlık seçimlerine iki haftadan az bir süre vardı. Michael Cohen Daniels'in avukatına 130 bin dolar havale yaptı. Bu ödeme seçmenden gizlendi. Bu plan New York seçim yasasını ihlal etti."

'10 AY İLİŞKİ YAŞADIK'

İddianamede Trump'ın başına bela olan yetişkin film yıldızı Daniels'ın yanı sıra ikinci bir kadın daha var. 2018 yılında gündeme gelen ve Trump'la 10 ay ilişki yaşadığını söyleyen eski Playboy modeli Karen McDougal.

Playboy modeli McDougal, 2006 yılında ilişki yaşadığı Trump'ın kendisine cinsel ilişki karşılığında para vermeye çalıştığını söylüyordu.

Tam 10 yıl sonra, 2016'daki başkanlık seçimleri öncesinde, Karen McDougal Amerikan medya kuruluşu AMI ile yaşadıklarını özel haber olarak yayımlamaları için 150 bin dolarlık bir anlaşma imzaladı. Ancak haber hiçbir zaman yayınlanmadı ve eski Playboy modeli olayın duyulmaması için kendisine tuzak kurulduğunu belirtip mahkemeye koştu. Mahkeme Karen McDougal'ı haklı buldu ve skandal patladı.

Haberin Devamı

BBC, iddianameye göre Trump adına 'Woman 1'e (Kadın 1) ödeme yapıldığını ve söz konusu ismin Karen McDougal olduğunu bildiriyor. BBC'deki haberde McDougal hakkındaki detaylar da yer aldı.

Indiana'da Gary'de doğan McDougal, çocukken Michigan'a taşındı ve 20'li yaşlarda bikini model yarışmalarına katıldı. Playboy'a katılıp 1998 yılının kapak kızı oldu ve Pamela Anderson'ın ardından 1990'ların ikinci kapak kızı seçildi.

MELANIA TRUMP'TAN ÖZÜR DİLEDİ

Fitness modeli olarak da pozlar veren Karen McDougal, ayrıca reklamlarda da oynadı. New Yorker dergisi, McDougal ve Donald Trump'ın 2006'da Los Angeles'taki Playboy malikanesinde tanıştığını yazdı. Eski modelin anlatımına göre, o dönem evli olan Trump'la 10 ay ilişki yaşadılar ve ayda en az beş kez görüştüler.

10 yıl sonraki başkanlık seçimleri öncesinde medya kuruluşu AMI bünyesindeki bulvar gazetesi National Enquirer, Karen McDougal'ın hikayesini yayımlamayarak seçim yasalarını ihlal etti. Benzer şekilde anlaşma yapıp daha sonra haberi bilerek yayımlamamak, 'yakala ve öldür' olarak biliniyor.

Karen McDougal, 2018'de söz konusu ilişkisi için Donald Trump'ın eşi Melania'dan açık şekilde özür dilemiş, "Bana yapılmasını istemezdim" demişti.

BAŞKANLIK YARIŞINA DEVAM EDEBİLİR Mİ?

Trump’ın karşı karşıya kaldığı suçlar en fazla dört yıl hapis cezası gerektiriyor, ancak hukukçular Trump'ın hüküm giymesi halinde büyük olasılıkla para cezasına çarptırılacağını ve cezaevine konulmayacağını söylüyor.

Üçüncü kez başkanlığa aday olan Trump, isterse kampanyasına devam edebilir.

ABD’de bir suçtan dolayı suçlu bulunan bir adayın başkanlık için kampanya yürütmesini ve başkan olarak görev yapmasını engelleyen yasa bulunmuyor.

 TRUMP: GÖRÜLMEMİŞ ÖLÇEKTE SEÇİM MÜDAHALESİ

Yetişkin filmlerinin oyuncusu Stormy Daniels'la ilişkisini gizlemek için 130 bin dolarlık “sus payı” ödediği suçlamasıyla New York'ta hakim karşısına çıkan ABD eski başkanı Donald Trump Florida'ya dönmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Hakkındaki iddiaları sert bir şekilde eleştiren Trump, “Böyle bir şeyin Amerika’da olabileceğini asla düşünmezdim" ifadelerini kullandı. İşlediği tek suçun, "Amerikan ulusunu onu yok etmeye çalışanlara karşı güçlü şekilde savunmak" olduğunu iddia eden Trump, savcıların iddialarına atıfla yaşananları "Aşırı solcuların, daha önce görülmemiş ölçekteki kitlesel seçim müdahalesi" olarak yorumladı. "Sahte" olarak tanımladığı bu davanın yaklaşan 2024 seçimlerine müdahale etmek için açıldığını söyleyen Trump, davanın derhal düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

BİDEN'I SUÇLADI

Mevcut ABD Başkanı Joe Biden yönetimi altında adalet sisteminin kanunsuz haline geldiğini iddia eden Trump, Biden’in oğlu Hunter Biden’in dizüstü bilgisayarından çıkan suç niteliğindeki belgeleri hatırlattı. Bu belgelerin sosyal medyada paylaşımının adalet bakanlığı ve FBI tarafından engellenmesinin seçimlere müdahale olduğunu belirten Trump, "Biden ailesinin suçlu olduğunu gösteren Hunter Biden'ın dizüstü bilgisayarındaki belgeler hakkında kötü bir şey söylenmemesi için çaba gösterildi" iddiasında bulundu.

VAADİNİ YİNELEDİ

Ülkede ekonominin kötüye gittiğini, enflasyonun kontrol edilemez hale geldiğini ve dış politikada Çin, Rusya, İran ve Kuzey Kore’nin birlikte tehditkar bir koalisyon oluşturduğunu dile getiren Trump, “Şimdi bu radikal solcular, kolluk kuvvetlerini kullanarak seçimlerimize müdahale etmek istiyorlar. Bunun olmasına izin veremeyiz” diyerek Amerika'yı yeniden büyük bir ülke yapacakları vaadini yineledi.

SUÇLAMALARI REDDETMİŞTİ

Yetişkin filmlerinin oyuncusu Stormy Daniels'la ilişkisini gizlemek için "sus payı" ödediği iddiasıyla New York'ta hakim karşısına çıkan Trump'a 36 farklı suçlama yöneltilmişti. Savcılar Trump'ın 2016 seçim sürecinde hakkındaki olumsuz bilgileri toplumdan saklamaya çalışarak bir komplonun parçası olduğunu savunmuştu. Trump ise suçlamaları reddetmişti.