Gazete Vatan Logo

Deprem sonrası İngiliz sunucunun küstah Türkiye yorumuna tepki yağdı: Utanç verici, programın kaldırılması gerekiyor

Türkiye'de peş peşe meydana gelen depremlerden sonra tüm dünya yardım için harekete geçmişken İngiltere'de yayın yapan Capital FM radyosunun sunucusu DJ Ant Payne'nin deprem hakkında yaptığı yorum büyük tepki çekti. Ünlü sunucu tepkilerin ardından özür diledi.

Deprem sonrası İngiliz sunucunun küstah Türkiye yorumuna tepki yağdı: Utanç verici, programın kaldırılması gerekiyor

Dünya deprem felaketi yaşayan Türkiye için seferber oldu. Pek çok ülke yardım kampanyası içim harekete geçti. İngiliz radyosu Capital FM sunucusu Ant Payne, Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından yaptığı yorumlar nedeniyle tepki çekti. Ağrı eleştirilerin ardından tweet atarak özür dileyen sunucu, "Merhaba arkadaşlar, dün gece şovda yaptığım yoruma değinmek istiyorum. Duyarsızdı ve zamansızdı. Programımda kimseyi gücendirmek istemiyorum. İçten ve yürekten özür dilerim" dedi.

Her akşam milyonlarca kişi tarafından dinlenen programda Ant Payne'in yaptığı yorum, Türkiye'deki ucuz estetik ve diş tedavilerine yönelikti. Payne, programda şu yorumu yapmıştı:

Sanırım önümüzdeki birkaç yıl Türkiye'ye ucuza uçmak için araştırma yapmanın şimdi en iyi zamanı. Oradayken dişlerinizi de yaptırabilirsiniz. Döndüğünüzde 19 yaşında gibi görünebilir ve seneye Love Island'a katılabilirsiniz.

'PROGRAMIN KALDIRILMASI GEREKİYOR'

Twitter'da birçok kullanıcı Ant Payne'in hadsiz açıklamalarına tepki gösterdi. Bir kullanıcı Capital FM'i etiketleyerek "Türkiye depreminde ölen insanlar ve çocuklar pahasına Ant Payne'in şaka yapmasına cidden izin verecek misin?" diye sordu. Bir kullanıcı "Bunu nasıl söylediğini anlamıyorum" yorumunu yaparken bir diğeri "Programın bu aşağılık yorumdan sonra kaldırılması gerekiyor. Ne kadar utanç verici" dedi.

Haberin Devamı

Capital FM ise skandala yönelik herhangi bir yorumda bulunmadı.