Gazete Vatan Logo

Deprem çığ yarattı otel altında kaldı: 30 ölü

İtalya’da üst üste yaşanan üç deprem dağlardaki karları tetikledi. Meydana gelen çığda bir otel tonlarca karın altında kaldı

Deprem çığ yarattı otel altında kaldı: 30 ölü

İtalya’da geçtiğimiz gün art arda yaşanan üç depremden sonra meydana gelen çığ nedeniyle bölgede bulunan bir oteldeki 30’dan fazla insanın ölmüş olabileceği belirtildi. En büyüğü 5.4 büyüklüğünde olan üç depremle sarsılan İtalya’da, ülkenin en yüksek dağı olan Gran Sasso yakınlarındaki Rigopiano Oteli’nin üzerine çığ düştü. Pescara kentinin batısındaki Rigopiano mevkisinde yapılan arama kurtarma çalışmalarının ardından oteldeki ‘çok sayıda’ kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

‘Çocuklarımı kurtarın’

Çığ bölgesinden canlı olarak kurtarılan bir kadın ise, çocuklarının halen karların altında olduğunu belirterek, “Ben kurtuldum ama çocuklarım çığın altında. Lütfen onları da kar yığınının altından çıkartın” diye konuştu. Yerel basına konuşan İtalyan yetkililer ise, 30 kişinin kayıp olduğunu ifade etti.

Sivil Savunma Genel Müdürü Fabrizio Curcio da deniz seviyesinden bin 200 metre yüksekliğindeki otelde 30 kişi olduğunu ve arama kurtarma çalışmalarının çok güç koşullara karşın sürdüğünü bildirdi. Çığ düşmesi olayını, otel dışında olan iki kişinin cep telefonlarından acil numaralara SMS göndererek haber verdiği aktarıldı. Arama kurtarma ekiplerinin, bölgede mahsur kalanları kurtarmak için zamanla yarıştığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Son 20 yılın en büyüğü

İtalya’daki felaketin son 20 yılın en büyük çığ faciası olduğu düşünülüyor. İtalya, 1995’te Nepal’de meydana gelen, 42 kişinin öldüğü olaydan bu yana en büyük çığ felaketini yaşadı. Yine Nepal’deki çığ felaketlerinde 1996’da üç, 2014’te 16, 2015’te 18 kişi ölmüştü. Ocak 2016’da Fransa’da yaşanan çığ felaketinde ise altı kişi hayatını kaybetmişti.