Gazete Vatan Logo

‘Çizgi film yayınlayın çocukları zor tutuyoruz’

Tayland’da yönetime el koyan ordunun televizyon yasağı tepki çekti. Okulların tatil edilmesi nedeniyle çocuklarıyla baş etmekte zorlanan veliler, ordudan çizgi film kanallarını açmasını istedi

Hafta başında sıkı yönetim ilan eden ardından da yönetime el koyan Tayland ordusu, halkın “sıradışı isteklerine” boyun eğmek zorunda kaldı. Zamana ayak uydurarak darbenin ardından Facebook sitesinde gelişmeleri paylaşmak üzere bir sayfa açan ordu, en çok şikayeti televizyon kanallarının kapatılmasından aldı. Ulusal güvenliği tehdit eden yayınların önüne geçilmesi için televizyon kanallarını kapatan ordu, kanallardan sadece ulusal marşların çalınmasına izin verince, gençlerin de tepkisini topladı. Ordunun Facebook sayfasına gelen yorumlarda marşlar yerine, Justin Timberlake, Michael Jackson gibi isimlerin parçalarının çalınması istendi.

Geri adım attılar

Okulların kapatılması nedeniyle çocuklarını evde tutmak zorunda kalan ebeveynler de, askeri yetkililerden çizgi film kanallarını açmalarını istedi. Bir baba gönderdiği mesajda, “En azından çocuk kanallarını açın. Ulusal güvenliği tehdit etmez” diye yazdı. Gelen tepkiler üzerine ordu yetkilileri, dün akşamüstü televizyon kanallarının normal yayın akışlarına dönmelerine izin verdi.

Başbakan gözaltında

Öte yandan geçen hafta yetkisini kötüye kullanmaktan görevden alınan eski Başbakan Yinglak Şinavatra ve akrabaları ordu tarafından gözaltına alındı. Şinavatra ve eski hükümet görevlileri, dün sabah başkent Bangkok’taki ordu karargahına çağrılmıştı. Şinavatra’nın ülkede yeni düzen oturuncaya kadar birkaç gün gözaltında tutulacağı belirtildi.

Askere keşiş yardımı

Sıkıyönetime rağmen gündelik hayatın normal şekilde devam ettiği Tayland’da Budist keşişler, askerlerin aylardır protestocular tarafından kullanılan çadırları sökmelerine yardım ediyor.

Haberin Devamı