Gazete Vatan Logo

Cinsiyet değiştiren ABD'li asker pişman oldu: Hayatımın en büyük hatası!

ABD donanmasının özel kuvvetlerinde görevli olan ve erkekten kadına dönen madalyalı kahraman subay verdiği kararın hayatının en büyük hatası olduğunu belirterek eski haline dönmeyi hedeflediğini söylemesi tartışma yarattı.

Cinsiyet değiştiren ABD'li asker pişman oldu: Hayatımın en büyük hatası!

ABD donanmasında görevli bir asker olan ve erkekten kadına dönen Kristin Beck, yeniden doğduğu cinsiyete dönmeye hazırlanıyor. Beck, kendisinden “faydalandıklarını” söylediği trans aktivistleri eleştirerek yeniden doğduğu cinsiyete geri dönmeye karar verdiğini açıkladı. Beck, hormon tedavileri ve cinsiyet değişimi öncesinde geçirdiği yalnızca 1 saatlik muayenenin ardından yaşadıklarını 'hayatının en büyük hatası' olarak niteliyor.

Chris Beck, 2013 yılında Anderson Cooper ile yaptığı röportaj sonrasında ülke çapında tanındı. Kadına dönüşmek için yüz ameliyatı oldu ancak tam olarak kadın bedenine geçiş yapmadı. Beck, ABD donanmasının en seçkin birliği olan Team 6 de dahil olmak üzere 20 yıl askeriyede hizmet etti. 13 kez görevlerde bulundu ve 50'den fazla madalya ve ödül kazandı. Ancak şimdi Beck, kendisi gibi cinsiyet değiştirme düşüncesi olan gençler için farkındalık oluşturmaya çalışıyor.

Katıldığı bir podcast programında konuşpan Beck "Söylediğim hiçbir şeye inanmayın. Son 10 yılda yaşadıklarım hayatımı mahvetti. Hayatımı mahvettim. Kurban değilim. Bunu yardım alarak kendime ben yaptım. Tüm sorumluluğu alıyorum. Şimdi burada olmamın nedeni bu. Bunu düzeltmeye çalışıyorum" dedi.

Haberin Devamı

2013 yılında CNN'den Anderson Cooper'a röportaj veren Beck, kadın cinsiyetine geçişi hakkında konuşmuştu. İki saatlik podcast yayının Beck "Kullanıldım. Çok kırılgandım, çok yanlış yoldaydım ve bundan faydalanıldı. Reklam edildim. Benden çok daha fazla bilgiye sahip insanlar tarafından kötüye kullanıldım. Onlar ne yaptıklarını biliyordu. Ben bilmiyordum" dedi.

Beck, Gazi İşleri doktoru ve diğer trans aktivistler tarafından cinsiyet değişimini 'normalleştirmek' için kullanıldığını iddia ediyor. Emekli subay, cinsiyet değişimi servislerinin gençleri incittiğini söylüyor.

Beck, şu açıklamayı yaptı:"Amerika'nın her yerinde binlerde cinsiyet kliniği var. Çocuklar içeriği girip 'Kendimi erkek gibi görüyorum. Bu beni rahat hissettiriyor' dediğinde psikologlar ona 'Ah, sen transseksüelsin' diyor. Ertesi gün size hormonlar veriyorlar. Aynı hormonlar pedofili hastaların kimyasal olarak hadım edilmesinde de kullanılıyor. Ve bunları şimdi 13 yaşındaki sağlıklı çocuklara veriyorlar. Bu size doğru geliyor mu? Bu yüzden Amerikan halkına uyanmaları gerektiğini söylemeye çalışıyorum."

Haberin Devamı

7 YIL HORMON KULLANDI
Beck, cinsiyet değişim yolculuğuna başlamadan önce Gazi İşleri'nde yalnızca 1 saat muayene edildiğini söylüyor. "Psikoloğun ofisine girdim ve bir günde bana 'transseksüel' olduğumu söyleyen kağıt aldım. Hormonlar kullanımı izni aldım. Hormonları almaya başladığım zaman çok farzla terslikle karşılaştım. Bunun bir kısmı Gazi İşleri tarafından ödendi" diyen Beck, yaklaşık 7 yıl hormon kullandığını söylüyor.

 

Tekrar eski cinsiyetine dönmek istediğini açıklayan Kristin Beck, 2013 yılında çıkardığı kitapta cinsiyet değişim macerasını anlatıyor.