Gazete Vatan Logo

Çin'de dehşet sabahı!

Onlarca ölü yüzlerce yaralı...

Çin'de dehşet sabahı!

Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinde yerel saatle 07:45'te meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 19 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. 5.6 büyüklüğünde meydana gelen 2. depremde ise ölü sayısının 47'ye sonra da 73'e yükseldiği belirtildi. Ölü ve yaralı sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

Şinhua ajansı, merkez üssü eyalet başkenti Lancou'ya yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki Dinşi kenti olan sarsıntıda 270 kişinin yaralandığını duyurdu.

Bölgede Minşien, Çangşien, Maçüen ve Sızu başta olmak üzere birçok yerleşim yeri ile iletişimin güçlükle sağlandığı, elektrik kesintisi olduğu ve sıklıkla toprak kayması vakalarının meydana geldiği aktarılıyor.


Yetkililer, afet bölgesine arama-kurtarma ve tıbbi yardım ekiplerinin ulaştığını ve çalışmalarına başladığını açıkladı.

Sarsıntının komşu eyalet Şaanşi'nin başkenti Şian'dan da hissedildiği ifade edildi.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Çin hükümetinden bir yetkili meydana gelen depremlerdeki ölü sayısını 73, yaralı sayısını ise 400'den fazla olarak revize etti. En az 21 bin binanın ciddi şekilde hasar gördüğünü belirten yetkili 1.200 binanın ise çöktüğünü açıkladı. Çin'i sarsan ana depremin ardından tam 371 artçı şok geldiği de ifade edildi.

ASKERLER AFET BÖLGESİNDE

Çin resmi haber ajansı Şinhua, depremin çamur ve toprak kaymalarını da tetiklediğini duyurdu.

Gansu askeri polis birimi bölgeye aralarında 120 özel kurtarma erinin de bulunduğu 500 asker konuşlandırdı ve bölgeye 500 acil yardım çadırları ile 2 bin battaniye gönderdi.

Deprem merkezine 40 km uzaklıkta bulunan Wuyang Oteli çalışanlarından biri AFP haber ajansına, “Avizelerin sallandığını, pencere camlarının titrediğini ses çıkardığını görebiliyordunuz ama duvarlarda çatlak oluşmadı” dedi.
Çin’in Siçuan bölgesinde de 2008 yılında büyük bir deprem meydana gelmiş, 90 bin kişi ölmüş, milyonlarca kişi de evsiz kalmıştı.

Haberin Devamı