Gazete Vatan Logo

Bombalamaya devam ediyor

Başkent Şam’daki iki mahalleyi muhaliflere kaptıran Beşar Esad başkenti savaş alanına çevirdi

Başkent Şam’daki iki mahalleyi muhaliflere kaptıran Beşar Esad, şimdi bu bölgeleri geri alabilmek için tank ve helikopterlerle yapılan bombalarla başkenti adeta savaş alanına çevirdi. Hava destekli düzenlenen operasyonlarda kentin tüm kesimlerinden silah ve patlama sesleri yükseliyor. Ordu Şam’ın Mezze, Kefer Susa ve Haresta semtlerine operasyonlarını yoğunlaştırırken, Özgür Suriye Ordusu’nun Mezze semtinden çekildiği ifade edildi. Rejim, Mezze’de kontrolü yeniden ele almasının ardından gazetecileri mahalleye götürerek ‘teröristlerin’ Şam’a verdiği zararı görmelerini istedi. Suriye ekonomisinin kalbini oluşturan Halep kentinde de yoğun çatışmaların yaşandığı belirtiliyor.

Halep’te Türk bayrağı

Halep kentine bağlı Carablus ilçesindeki kontrol noktasına ‘Özgür Suriye Ordusu’ bayrağının asıldığı görüldü. Karkamış Sınır Kapısı’na yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Suriye ordusuna ait kontrol noktasının da ”Özgür Suriye Ordusu”nun eline geçtiği ifade edildi. Kontrol noktasındaki tellere, üzerinde ‘Fredoom-Azadi-Özgürlük’ yazılı ‘Özgür Suriye Ordusu’ bayrağının yanı sıra Türk bayrağının asılı olduğu dikkat çekti. Bu arada Özgür Suriye Ordusu mensuplarının ellerinde silahlarla bölgede devriye gezdiği, mensuplardan birinin kendilerini görüntüleyen gazetecilere bir elindeki silahı gösterip zafer işareti yaptığı gözlendi. Esad’ın ordusundaki çözülme ise devam ediyor. 1 general, 1 albay, 1 binbaşı, 1 yüzbaşı, 1 üsteğmen, erler ve aileleri ile siviller olmak üzere toplam 25 Suriyeli dün Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köyleri sınırına gelerek Türkiye’ye sığınma talebinde bulundu. Böylece Suriye’ye sığınan generallerin sayısı da 23’e ulaştı.

Bir sınır kapısını daha kaybetti

Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı’nın karşısında yer alan Suriye’ye ait Esselame Sınır Kapısı’nın kontrolü gece Suriye ordu birlikleri ile muhalif güçler arasında çıkan yoğun çatışmaların ardından, bu sabahın erken saatlerinden itibaren muhalif güçlerin kontrolüne geçti. Muhalifler sınırdaki bayrak direğine kendi bayraklarını astı. Böylece muhaliflerin elindeki sınır kapısı sayısı 7’ye ulaştı. Türkiye’ye geçişi sağlayan 3 kapı muhaliflerin eline geçmiş oldu. Muhaliflere Kilis’teki konteyner kentte kalan Suriyelilerin, su ve yiyecek götürdükleri görüldü.

Sınıra sevkiyat

MARDİN’DE Suriye sınırına demiryoluyla büyük askeri sevkıyat yapıldı. Demiryoluyla Suriye sınırındaki Nusaybin ilçesine gönderilen füze bataryaları ve askeri araçlar, geniş güvenlik önlemleri altında tren garına getirildi.Askeri araçlar burada vinçlerle 2. Hudut Taburu’na indirildi. Askeri araçların 2. Hudut Tabur Komutanlığı’ndan sınır birliklerine dağıtılacağı öğrenildi.

‘PKK konusunda endişe duyuyoruz’

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Suriye’deki Kürt kentlerinin PKK kontrolüne girmesinin kendilerinde büyük endişe yarattığını açıkladı. Bildt, Twitter’dan yaptığı açıklamada, ‘PKK’nın da içinde bulunduğu güçler Suriye’nin Kürt bölgesinde yönetimi devralıyor. Yeni bir dram yaşanabilir’ ifadesini kullandı. AB içindeki Türkiye dostu ülkelerden biri olan ve Türkiye’nin AB üyeliğine tam destek veren İsveç, PKK’yı terör örgütü olarak tanıyor.

Haberin Devamı