Gazete Vatan Logo

Bir haftalık masal düğün!

Brunei’de düğün coşkusu yaşanıyor

Türk halkının vizesiz gittiği Brunei’de düğün coşkusu yaşanıyor. Brunei Sultanı’nın kızı Prenses Hafize, 29 yaşındaki bir memurla evlenecek. Dün başlayan tören ülkeyi 1 hafta boyunca festival alanına çevirecek.

- Ailesi Brunei’yi 600 yıldır yöneten Sultan Hassanal Bolkiah 7 kızından biri olan Prenses Hafize’yi evlendiriyor. Hayatını Başbakanlık Ofisi’nde memurluk yaparak kazanan 29 yaşındaki Pengiran Hacı Muhammed Ruzaini ile evlenme kararı alan 32 yaşındaki prensesin evlilik kutlamaları dün başladı. Resmi düğün, halk düğünü ve aile içinde düğün olarak yapılacak etkinliklerin ilk ayağı 1700 odası bulunan Istana Nurul Iman Sarayı’nda (İnanç Işığının Sarayı) yapıldı.

20 milyar doları var

- 3 eşinden 5’i erkek 12 çocuğu olan Sultan’ın evlenen kızı Prenses Hafize törende ailesinin diğer üyeleri gibi el yapımı ipek bir elbise giydi. Güneydoğu Asya’daki Borneo Adası’nda yer alan Brunei, petrol kaynakları sayesinde monarşi ile ülkeyi yöneten Sultan’ı dünyanın en zengin isimleri arasına yerleştirdi. Brunei’de gece hayatının olmaması, düğün töreninin festival gibi geçeceği yorumlarının yapılmasına neden oldu. Ülkenin 29’uncu Sultanı olan Bolkiah’ın 20 milyar doları var.

Haberin Devamı