Gazete Vatan Logo

Biden ile Putin görüşmesi sona erdi! İlk açıklama Beyaz Saray'dan geldi

Son dakika haberi... ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna gerilimini ele alacağı görüşme sona erdi. Görüşme 2 saat 5 dakika sürdü. Görüşmenin detaylarına ilişkin ilk açıklama Beyaz Saray'dan geldi. Açıklamada, "Başkan Biden, ABD ve Avrupalı müttefiklerimizin, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırganlığı durumunda güçlü ekonomik yaptırım ve diğer önlemlerle karşılık vereceğini açıkça belirtti" denildi.

Biden ile Putin görüşmesi sona erdi! İlk açıklama Beyaz Saray'dan geldi

Son dakika haberine göre; ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusunda yaşanan gerilim başta olmak üzere diğer konuları ele aldığı görüşme sona erdi. Edinilen bilgilyere göre; 2 saat 5 dakika sürdü.

Son haftalarda Ukrayna sınırında yaşanan gerilim, geçen hafta yapılan NATO Dışişleri Bakanları ile AGİT Dışişleri Bakanları toplantılarının da ana gündem maddesiydi. Hem ABD hem Avrupa Birliği ülkeleri, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki işgalini sürdürmesi halinde daha fazla ekonomik yaptırım uygulanabileceği mesajını veriyordu.

BEYAZ SARAY’DAN İLK AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan Biden ile Putin görüşmesine ilişkin açıklama:

"Başkan Biden, ABD ve Avrupalı müttefiklerimizin, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırganlığı durumunda güçlü ekonomik yaptırım ve diğer önlemlerle karşılık vereceğini açıkça belirtti. Biden, Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği desteği yineledi, gerilimi azaltma ve diplomasiye dönüş çağrısında bulundu" denildi.

SULLİVAN: BİDEN, ZELENSKİY İLE DE GÖRÜŞECEK

Haberin Devamı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jack Sullivan gerçekleştirdiği basın toplantısında, Biden'ın, Perşembe günü Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşeceğini duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda ABD'nin güçlü ekonomik önlemleri içeren yaptırımlar uygulayacağını söyleyen Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna-Rusya gerilimini İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya liderleri ile görüşeceğini söyledi.

KREMLİN: TEMASLAR SÜRECEK

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Görüşme açık ve profesyonel şekilde geçti. Putin Ukrayna'daki duruma ilişkin sorumluluğun Rusya'ya yüklenmesinin yanlış olduğunu söyledi. Putin, NATO'nun Doğu'daki genişlemesinin durdurulmasını istedi. İki lider teması sürdürme konusunda anlaştı" ifadeleri yer aldı.

Görüşmede iki liderin, ekiplerini görüşmenin takibini yapmakla görevlendirdiği kaydedildi. Putin ve Biden'ın stratejik istikrara dayalı ABD-Rusya diyaloğu, siber zorbalık ve İran konularını da ele aldığı bilgisi paylaşıldı.

Haberin Devamı

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Biden ile Putin görüşmesi sırasında yaptığı açıklamada, "Kamuoyuna ilettiğimiz gibi, Rus ekonomisi üzerinde zararlı bir etkisi olabilecek bir dizi ekonomik yaptırım hazırlama konusunda net olacağız" demişti.