Gazete Vatan Logo

Bangladeş-Myanmar sınırına mayın döşendi

Bangladeşli bir diplomat, Myanmar askerlerinin kendilerine sığınan Arakanlı Müslümanların ülkeye geri dönmesini engellemek için sınıra mayın döşediğini açıkladı.

Bangladeş-Myanmar sınırına mayın döşendi

Bangladeş-Myanmar sınır bölgesine Arakanlıların Myanmar'a geri dönüşlerini engellemek için mayın yerleştirildiği öne sürüldü. Dum Dum sınırında cesedi bulunan 14 Rohingyalı'nın mayın patlaması sonucu öldüğü belirtildi. İsminin açıklanmasını istemeyen Bangladeşli bir diplomat, "Myanmar sınırına kara mayını konuldu. Mayınların patlaması sonucu Rohingyalıların hayatını kaybettiği haberi geldi. Mayınların Arakanlıların geri dönmelerini engellemek için konulduğunu düşünüyoruz" dedi.

Kaynak yaptığı açıklamada "İki ülke arasındaki dikenli telin kendi taraflarında kalan kısmı boyunca mayın döşüyorlar" dedi. Haberi veren kaynak "Güçlerimiz 3-4 kişilik grupların dikenli tel yakınlarında çalıştığını ve toprağa bir şey koyduklarını gördü. Daha sonra muhbirlerimiz mayın döşediklerini doğruladı. Daha önce sınıra kara mayınlarının döşendiğini hiç görmemiştik" diye konuştu.