Gazete Vatan Logo

Avrupa bu Türk'ü konuşuyor! Kadın polislerin hayatını böyle kurtardı

Avusturya Viyana'da geçtiğimiz ay iki kadın polisi saldırgandan kurtaran Güven Dağ'a, Viyana Polis Departmanı'ndan ödül verildi. Viyana Büyülelçiliği ve Viyana Polisi'nin Facebook hesabından yayınlanan videoda Dağ'a teşekkür edildi.

Avrupa bu Türk'ü konuşuyor! Kadın polislerin hayatını böyle kurtardı

Aralık 2022'de Viyana'da iki kadın polis memurunu saldırgandan kurtaran Güven Dağ isimli Türk, ülkede kahraman ilan edildi. Güven'in ve kadın polislerin yaşadığı olay, bir hayli garipti.

Güven Dağ, gece evine gittiği sırada askeri kamuflaj giymiş yüzü maskeli bir saldırgan gördü. Üstelik saldırganın elinde silaha benzer bir cisim de vardı. Dağ, saldırganın yoldan geçen herkese saldırdığını gördü ve hemen polisi aradı. Polisler Dağ'a yolda olduklarını ve saldırgandan uzak, güvenli bir yere geçmesini söyledi. Ancak genç adam, aracını park etti ve polisi bekledi.

Yetkililer olay yerine gelince saldırganın ilk yaptığı şey polislerin üzerine yürümek oldu. Saldırgan daha sonra polis memurlarından birine sert bir şekilde yumruk attı ve kadın polis, başını yere çarptı. Bunu gören Güven Dağ, saldırganın üzerine atladı. Diğer kadın polis ise bu sırada takviye ekiplerini ayarlamaya çalışıyordu. Dağ, bir yandan bayılan kadın polisle ilgileniyor, bir yandan saldırganı polislerden uzak tutmaya çalışıyordu.

Haberin Devamı

AYILINCA BİR ŞOK DAHA YAŞADI

Ardından saldırganla boğuşmaya başlayan Dağ, bayılan kadın polisin ayılmasıyla bir şok daha yaşadı. Çünkü kadın polis olayın şaşkınlığıyla saldırganı ve Güven'i birbirine karıştırarak Güven'e saldırmıştı. Ancak kısa sürede olayın farkına varan kadın polis, Güven'le birlikte saldırgana kelepçe takmayı başardı.

VİYANA POLİSİNDEN TEŞEKKÜR SERTİFİKASI

Posta'da yer alan habere göre; Güven Dağ, polisleri kurtardığı ve saldırganın etkisiz hale gelmesini sağladığı için ülkede 'kahraman' ilan edildi.

Viyana Polisi'nin Facebook hesabında yaptığı paylaşımda "Biz polisler de görevden sonra ailelerimizin, çocuklarımızın ve sevdiklerimizin yanına sağlıklı dönmek isteyen insanlarız. Ve biz de bazen tehlikeli durumlarda yardıma ihtiyaç duyarız. Güven, geçen yıl Ağustos ayında cesaretten fazlasını gösterdi. Polis ekipleri saldırgan bir adamın birkaç kişiyi tahdit etmesi nedeniyle olay yerine gitmişti. Kadın polisler Mariella ve Kathi adamı tutuklamak istediğinde, adam ikisine de saldırdı. Güven o esnada yakınlardaydı ve yardım etmek için bir saniye bile tereddüt etmedi. Takviye ekiplerin gelene kadar adamı tutmayı başardılar. Güven'in daha kötü yaralanmaları önlediği bir gerçek" dedi.

Haberin Devamı

 

Güven Dağ'a Viyana Polis Teşkilatı tarafından onur belgesi verildi.

BÜYÜKELÇİ İLE KONUŞTU

Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'da Güven Dağ'ın kahramanlığını Twitter hesabından duyurdu. Güven Dağ ile konuştuğunu söyleyen Ceyhun paylaşımında "Bugün Viyana'da iki kadın polisin saldırıya uğradığını görünce arabasını durdurup müdahale eden Güven Dağ Bey ile konuştum" dedi.