Gazete Vatan Logo

Aşı karşıtlarından Başbakan'a tepki! Nazi diye bağırıp, arabayı üstüne sürdüler

Koronavirüsle mücadele tüm dünyada devam ederken, Omicron varyantı endişeleri giderek artıyor. Uzmanlar sık sık aşı çağrısı yaparken, aşı karşıtlarının her geçen gün farklı tepkiler geliyor. Son olarak Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'i taşıyan bir minibüs, ülke çapında yeni Kovid-19 kısıtlamalarının yürürlüğe girmesinin ardından, aşı karşıtları tarafından kovalandı ve yoldan sürüldü.

Aşı karşıtlarından Başbakan'a tepki! Nazi diye bağırıp, arabayı üstüne sürdüler

İnternette paylaşılan görüntülerde 41 yaşındaki Başbakan'ın minibüsü, Adalar Körfezi'nde 'yazıklar olsun sana' diye bağıran sürücüler tarafından yoldan çıkmaya zorlandı.

Olay, Ardern'in Covid Kırmızı Uyarı sistemi kapsamında bir dizi yeni önlemi duyurmasının ardından geldi. Yeni önlemler Yeni Zelandalılar'ın her yerde maske takma zorunluluğu da dahil olmak üzere daha katı karantina gereksinimlerine dönüş anlamına geliyor.

KENDİ DÜĞÜNÜ DE ERTELENECEK

Yeni kurallara göre, tüm sakinlerin dükkanlar gibi halka açık yerlerde maske takmasını zorunlu kılıyor.

Ülkede bir dizi Omicron vakası tespit edildikten sonra Pazartesi gününden itibaren toplu bir araya gelmeler de sınırlandırıldı. Pozitif çıkan herkes şimdi 10 gün yerine 14 gün karantinaya alınacak.

Değişiklikler, Ardern'in kendi düğününü de ertelediği anlamına geliyor.

'NAZİ' DİYE BAĞIRDILAR

Diplomatik Koruma Servisi görevlileri, videoyu kaydedenlerin 'kabul etmiyoruz' diye bağırıp, Başbakan'ı gümüş bir Mercedes minibüsünün 'arkasına saklanmakla' suçlamasını izledi.

Haberin Devamı

Videoda, aşı karşıtlarının Ardern'in minibüsüne yaklaştığını ve aracı kaldırıma çıkmaya zorlarken 'Nazi' diye bağırdıkları duyuluyor.

Başbakan daha sonra Salı günü düzenlediği basın toplantısında gazetecilere, "Hiçbir noktada güvenliğimden endişe duymadım" dedi.

Geçen hafta sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, gruptan biri Ardern'in arkada olduğunu söylediği 7 kişilik aracı gösteriyor.

Bir kadın, Başbakan'a 'aptal' demeden önce, "Bakın aracın arkasında saklanıyor" diye bağırıyor.

Aracın içinden çekilen video, aşı karşıtlarının minibüsü kovaladığını gösterirken, bir kadının da tutuklanma konusunda şaka yaptığı duyuldu. (Milliyet)