Gazete Vatan Logo

ABD'den son dakika Afganistan açıklaması: 2 üst düzey isim öldürüldü

Pentagon Sözcüsü John Kirby ve General William Taylor, Afganistan'da son durum ve tahliyelerle ilgili açıklama yaptı. General Taylor, DEAŞ'ın Horasan ekibine yapılan saldırıyla ilgili olarak, "İki üst düzey DEAŞ-Horasan öldürüldü, biri de yaralandı. Sıfır sivil zayiatından söz ediyoruz" ifadelerini kullandı. John Kirby ise yaptığı açıklamada tahliyelerin ayın sonuna kadar biteceğini belirtip, "Görevi ay sonuna kadar bitireceğiz, hiçbir şey değişmedi bu konuda. Amerikan güçleri havalimanından çekilmeye başladı" ifadelerini kullandı

ABD'den son dakika Afganistan açıklaması: 2 üst düzey isim öldürüldü

Tümgeneral Taylor, Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby ile ortak düzenlediği basın toplantısında, Afganistan'daki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ABD'li general, Amerikan ordusuna ait insansız hava araçlarıyla Nangahar'da düzenlenen saldırıya ilişkin "İki üst düzey DEAŞ hedefinin öldürüldüğünü, birinin de yaralandığını teyit ediyorum ve bildiğimiz kadarıyla herhangi bir kayıp yok." dedi.

Öldürülen terör örgütü DEAŞ mensuplarına ilişkin başka detay vermeyen Taylor, öldürülen kişilerin perşembe günü Kabil'deki terör saldırısı ile doğrudan ilişkili olup olmadığını bilmediğini söyledi.

Kirby ise saldırının sadece ABD istihbaratının verdiği bilgi üzerinden düzenlendiğini ve Taliban'dan bu konuda herhangi bir destek almadıklarını dile getirdi.

ABD güçlerinin Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanında tahliyelere devam ettiğini kaydeden Kirby, ABD askerlerinin de tahliye edilmeye başlandığını kaydetti.

Kabil'de 5 bin civarında ABD askeri olduğu biliniyordu.

Haberin Devamı