Gazete Vatan Logo

ABD'den PYD'ye ağır silah sevkiyatı

ABD, Suriye'de terör örgütü YPG'ye DEAŞ'la mücadele adı altında askeri yardımlar yapmaya devam ediyor.

ABD'den PYD'ye ağır silah sevkiyatı

Bir DSG görevlisi kendilerine ABD tarafından Hummer araçları, doçka, havan topları ve ağır silahların ulaştığını belirtti.

SİLAHLAR 140 TIRLA GELDİ

Sputnik'e açıklamalar yapan PKK'nın Suriye kanadı YPG'nin de içerisinde bulunduğu DSG'den bir görevli, ABD'nin 140 tırla ağır silah ve zırhlı Hummer gönderdiğini ifade etti.

Askeri sevkiyatla alakalı ayrıntılı açıklama yapan yetkili, "Zırhlı Hummer araçlar bu kez daha fazla geldi. Silahlar ve zırhlı araçlar Kuzey Irak'tan karayoluyla Semelka Sınır Kapısı'ndan Rojava'ya sokuldu. Oradan da tırlarla Tabka'ya sevk edildi. Silahlar ve zırhlı araçlar 140 tırla geldi. Bu silah ve araçlar Rakka tarafına getirilerek bize teslim edildi." ifadelerini kullandı.

"ABD'YE LİSTE SUNUYORUZ"

Silahların Rakka operasyonunda kullanacağının altını çizen yetkili şunları söyledi:

Rakka'da sokak savaşları çok olduğu için zırhlı hummer araçlarına çok ihtiyaç vardı. Biz ihtiyaca göre ABD'ye liste sunuyoruz onlar da ona göre veriyorlar. ABD bize son zamanlarda Rakka operasyonu sebebiyle zırhlı araçlar ile ağır silahlar çok gönderiyor zira ihtiyaç var. IŞİD bomba yüklü araçlarla direniyor. Kentte çatışmalar şiddetli bir şekilde devam ediyor.

Haberin Devamı