Gazete Vatan Logo

‘ABD militanları derhal vurmalı’

Irak’ın eski koalisyon komutanı Orgeneral Petraeus, ABD’nin Batı’yı korumak için IŞİD militanlarını vurmasına destek verdi

Irak’taki eski koalisyon güçlerinin komutan ve Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA) eski Başkanı, emekli Orgeneral David Petraeus, ABD’nin Irak’ta orduyla çatışan radikal dinci Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının hava operasyonlarıyla vurulmasına destek verdi. Petraeus, Daily Telegraph gazetesine verdiği röportajda, IŞİD’in sadece Irak ve Ortadoğu için değil, aynı zamanda Batı için de tehdit oluşturduğunu, bu nedenle de lider kadrosuna yönelik sınırlı askeri müdahalenin gerekli olduğunu belirtti. Petraeus, Irak ve Suriye’nin IŞİD için bir sığınağa dönüşmesine müsade edilmemesi gerektiğini ifade ederken, Bağdat yönetimine verilecek askeri desteğin de taraf tutma olarak algılanmamasına özen gösterilmesini istedi.

Kimyasal endişe

IŞİD’in Saddam rejiminin önde gelen kimyasal silah tesisi El Mutena’yı ele geçirmesi, Washington’da endişeye yol açtı. Beyaz Saray yalanlasa da tesiste hala kimyasal silah bulunabileceği iddia ediliyor.