Gazete Vatan Logo

ABD Başkanı Biden'ın eşi Jill Biden, kaş yapayım derken göz çıkardı! Gafı büyük tepki topladı

Texas’ta katıldığı bir etkinlikte ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden, Latin Amerikalılara hitap etti. First Lady Biden konuşması sırasında iltifat etmeye çalışırken Meksika yemeği olan taco benzetmesi yaptı. Bu benzetme büyük tepki çekti.

ABD Başkanı Biden'ın eşi Jill Biden, kaş yapayım derken göz çıkardı! Gafı büyük tepki topladı

ABD First Lady'si Jill Biden'ın yaptığı bir konuşmada iltifat etmek için Latin Amerikalılara "taco kadar benzersiz" diyerek iltifat etmeye çalışması tepki çekti

Biden "Raul, Bronx'un bodegası kadar farklı, Miami'nin çiçekleri kadar güzel ve burada San Antonio'daki kahvaltı tacoları kadar benzersiz olan bu topluluğun çeşitliliğinin sizin gücünüz olduğu anlayışıyla bu organizasyonun kurulmasına yardımcı oldu" dedi. Biden, UnidosUS'un yıllık konferansı sırasında tuhaf bir iltifatta bulunduğunda sivil haklar ikonu Raul Yzaguirre'yi övüyordu.

"Biz taco değiliz"
Ulusal Hispanik Gazeteciler Birliği, Biden’a tepki göstererek “Biz taco değiliz” dedi. Birlik’ten yapılan açıklamada "San Antonio'daki Latinlerin benzersizliğini göstermeye çalışmak için kahvaltı tacolarını kullanmak, kültürel bilgi eksikliğini ve bölgedeki Latinlerin çeşitliliğine duyarlılığı gösteriyor. Biden ve konuşma yazma ekibini gelecekte insanlarımızın ve topluluklarımızın karmaşıklıklarını daha iyi anlamak için zaman ayırmaya teşvik ediyoruz. Biz taco değiliz” ifadeleri kullanıldı. (CNN, BBC)

Haberin Devamı