Gazete Vatan Logo

77 kişiyi öldüren katilin babası konuştu

Norveç'te 77 masum kişi öldüren aşırı sağcı radikal Anders Breivik'in babası sessizliğini bozdu.

77 kişiyi öldüren katilin babası konuştu

Mirror gazetesine açıklamalarda bulunan, emekli diplomat Jens Breivik, her gün oğlu için kendi kendini sorguladığını, oğlunun bu kadar radikal olmasının sebebini kendinde aradığını söylüyor. Yaşadığı her gün bir seri katilin babası olduğu gerçeğiyle yüzleştiğini anlatan Breivik, bu olayı engelleyebilme ihtimalinin olup olmadığını merak ediyor.

Fransa'da ikinci eşiyle birlikte yaşayan Jens, oğlunun neden bu katliamı gerçekleştirdiğini anlayamadığını söylüyor. Küçük yaşta annesiyle babasının ayrılmasına tanıklık eden oğluyla, daha çok ilgilenmesi gerektiğini söyleyen baba, oğlunu yanına alsaydı bugün kesinlikle farklı biri olacağını belirtiyor.

Oğluyla 16 yaşından sonra, çok az irtibat kurduğunu söyleyen Jens Breivik, onun ırkçı fikirlerini bilmediğini itiraf ediyor. Oğlunu asla affetmeyeceğini söyleyen Jens, oğlunun içinde hala bir parça insanlık kaldığını düşündüğü için oğluna üzüldüğünü söylüyor.

22 Temmuz 2011 tarihinde, o dönem 32 yaşında olan Anders Breivik, Norveç'in başkenti Oslo'da bir devlet binasında ev yapımı bombayı patlatarak 8 kişiyi öldürdü. Oradan ayrılan Breivik, Utaya'daki İşçi Partisi gençlik kampına gidip, üzerindeki sahte polis üniformasıyla gençlerin üzerine rastgele ateş açıp 69 kişiyi öldürdü. Toplamda 77 kişinin ölümüne yol açan saldırı, Norveç tarihinde 2. Dünya Savaşı'nda beri yaşanan en kanlı olay oldu.

Haberin Devamı