Gazete Vatan Logo

1988'de genç annelerin kabusu olmuştu! Seri tecavüzcü hakkında yeni karar

Genç kadınların ve annelerin kabusu olmuştu. Kadınların evlerine gizlice girip tehdit ederek istismar ediyor; hatta bunu çocuklarının önünde yapmaktan da çekinmiyordu. İngiltere'ye 1988 yılında korku salan seri tecavüzcü hakkında yeni bir karar çıktı. Adalet Bakanlığı'nın eli kolu bağlı kaldı...

1988'de genç annelerin kabusu olmuştu! Seri tecavüzcü hakkında yeni karar

Seri tecavüzcü Andrew Barlow, 80'li yıllarda İngiltere'deki genç annelerin kâbusu olmuştu. O dönem Manchester'da yaşayan Barlow'un hedefinde aynı bölgedeki genç kadınlar ve genç anneler vardı.

 Barlow, hedefindeki kadınların evlerine gizlice giriyor, onları silahla tehdit ederek istismar ediyordu. Bunu yaparken çoğu zaman kurbanlarının çocukları da evde oluyordu. 

ÇOCUKLARIN GÖZLERİ ÖNÜNDE TACİZ

Barlow'un kurbanları arasında Sheffield'deki evinde istismara uğrayan 26 yaşında bir anne de vardı. Üstelik korkunç olay sırasında kurbanın 3 yaşındaki kızı evdeydi ve dehşet içinde kanepenin altına saklanmıştı. Sapık, kurbanını bir tornavidayla tehdit edip saldırısını gerçekleştirmişti.

Şimdi 66 yaşında olan Lancashire'da yaşayan Andrew Barlow, 1988 yılında 11 tecavüz, 3 tecavüz girişimi ve diğer bağlantılı suçlardan  en az 20 yıl olmak üzere ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Önceki adı Andrew Longmire olan sapık, 80'li yıllarda gerçekleştirdiği iki istismardan da 2010 ve 2017 yıllarında suçlu bulunmuştu. 

Haberin Devamı

ADALET BAKANLIĞI'NIN İTİRAZI REDDEDİLDİ

Yakalandığı günden beri hapiste olan Barlow için Adalet Bakanı'nın itirazına rağmen yeni bir karar verildi. 34 yıldan fazla hapis yattıktan sonra, Şartlı Tahliye Kurulu 12 Aralık 2022'de Barlow'un serbest bırakılabileceğine karar verdi. Şartlı Tahliye Kurulu, aynı zamanda Başbakan Yardımcısı olan Dominic Raab'ın tahliyeye itirazını reddetti.

PSİKOLOGLAR FARKLI RAPORLAR SUNDU

Raab, Barlow'un serbest bırakılmasına onay veren heyetin 'riske ilişkin kanıtları ve özellikle de bilirkişi psikolojisi kanıtlarını gerektiği gibi dikkate almadığını' ileri sürerek 17 Ocak'ta kararın yeniden gözden geçirilmesi için başvuruda bulunmuştu. 

Psikolog raporlarından biri Barlow'un serbest bırakılmasının 'güvenli' olduğunu gösterirken bir diğeri 'açık cezaevinde daha fazla test edilmesi gerektiğini' gösteriyordu. 

Şartlı Tahliye Kurulu ise 'tüm delilleri değerlendirdiğini' belirterek Raab'ın itirazını reddetti. Panel üyelerinin eski psikoloğun raporunu desteklediğini ve 'bu sonuca varmaya hakkı olduğunu' söyledi.

Karara itiraz etmek için Yüksek Mahkeme'ye başvurulması bekleniyor. 

Haberin Devamı