Gazete Vatan Logo

İdam sırasında şoke eden olay! Gardiyana dönerek söyledi

Meşru müdafaa olarak bir polisi vurarak öldürdü ve mermi yağmurundan sağ çıktı. Jüri üyeleri, Wesley Ruiz'in 'meşru müdafaa' savunmasına inanmadı ve idam cezası verdi. Yıllar boyunca itiraz edilse de sonuç çıkmadı. Ruiz, dün idam edildi. Ruiz’in idamında son sözlerini söyleyeceği esnada şaşırtan bir olay yaşandı.

İdam sırasında şoke eden olay! Gardiyana dönerek söyledi

1979 yılında ABD’nin Teksas eyaletinde dünyaya gelen Wesley Ruiz, gençliği boyunca burada bulundu. 11. Sınıfı başarıyla tamamlayan Ruiz, liseden mezun olmadan okuldan ayrıldı. Kamyon şoförü olarak çalışmaya başlayan Ruiz, suçtan ve yasa dışı işlerden oldukça uzak duran biriydi.

ŞÜPHELİ ARACIN AYNISI

21 Mart 2007’de Dallas Polisi’nin cinayet şubesi, şüpheli görülen bir araç ile ilgili tüm birimleri bilgilendirdi. Kırmızı ve gri renkteki araçın krom jantları vardı ve camları renkliydi. Aracın sahibi ise çete bağlantılı olası bir cinayet suçundan aranıyordu.

Aradan 2 gün geçtikten sonra 23 Mart’ta tarife uyan bir araç, 2 sivil polis tarafından görüldü. Hemen şüpheli aracın peşine düşen ekipler anons geçerek devriyedeki ekiplerin aracı durdurmasını istedi. Polis memuru Mark Nix, bu çağrıyı duyduktan sonra aracı durdurmak için tepe lambalarını yakarak onun peşinde takıldı.

ROZETİNİ PARÇALAYIP ŞAH DAMARINI KESTİ

Şüpheli araç virajlı bir yolda fren yaptı. Polis memuru Nix ve bir devriye aracı daha takipleşmeyi sürdürdü. Şüpheli araç virajı alamayıp yolun kenarındaki bariyerlere vurdu ve kontrolü tamamen kaybetti. Hemen araçlarından inen polis ekipleri, aracın etrafını sararak şüphelinin olay yerinden kaçmasını engelledi.

Haberin Devamı

Polis memuru Nix, araca yaklaştı. İçeriyi görmek için yolcu camını kırmaya çalışan Nix, bunu başardığında içeriden bir silah sesi geldi. İçeriden ateşlenen mermi Nix’in göğsündeki rozete çarparak parçalanmıştı. Parçalanan rozet ve mermi parçası Nix’in köprücük kemiğine saplandı ve şah damarını kesti.

ARACIN İÇİNDE MERMİ YAĞMURUNDAN SAĞ ÇIKTI

Nix’i izleyen diğer polisler hemen araca ateş açtı ve Nix’i sürükleyerek olay yerinden uzaklaştırdı. Olay yerine hemen özel birlikler ve ambulans çağırıldı. Vakit kaybetmeden hastaneye kaldırılan Nix, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Şüpheli arabayı kullanan kişi ise Wesley Ruiz’di. Uzun uğraşlar sonucu araçtan çıkarılan Ruiz’in bedeninde de çok sayıda mermi izi bulunuyordu. Ruiz, hemen hastaneye kaldırıldı ve tedavisi başladı.

Haberin Devamı

MEŞRU MÜDAFAA İDDİASI

İyileştikten sonra mahkeme karşısına çıkarılan Ruiz, memur Nix’in kendisine ateş ettiğini sandığını ve bu sebeple ona ateş ettiğini, bunun bir meşru müdafaa olduğunu söyledi. Jüri üyeleri, Ruiz’in anlattıklarına inanmadı ve ona idam cezası verdi.

14 yıldır hapisteki hücresinde öleceği günü bekleyen Ruiz’in idam edileceği tarih ise 1 Şubat 2023 olarak açıklandı.

‘IRKÇI ÖNYARGI’ KABUL EDİLMEDİ

Geçtiğimiz hafta, Dallas'taki ABD Bölge Yargıcı David Godbey, Ruiz'in infazının durdurulması talebini, avukatlarının jüri üyelerinin duruşması sırasında "aşırı ırkçı önyargı" gösteren açıklamalarda bulunduğunu gösteremediğini söyleyerek reddetti.

Pazartesi günü, Teksas Temyiz Mahkemesi de ırksal önyargı iddialarına ilişkin benzer bir durdurma talebini reddetti. Temyiz mahkemesi iddianın esasını değerlendirmeyerek reddetti.

“BENİ GURURLANDIRMAYA DEVAM EDİN”

43 yaşındaki Wesley Ruiz, 1 Şubat’ta yerel saat ile 18.00’da idam edilmek üzere hücresinden çıkarılarak yanındaki gardiyanlarla birlikte son nefesini vereceği odaya doğru ilerlemeye başladı.

Haberin Devamı

Son sözlerini söylerken idamı izlemeye gelen Nix’in ailesine bakamayan Ruiz, kendi ailesine teşekkür edip çocuklarına seslenerek, “Dik durun ve beni gururlandırmaya devam edin” dedi.

SON SÖZLERİ NEREDEYSE DUYULMAYACAKTI

İdam edileceği yatağa bağlandıktan sonra son sözlerini söyleyen Ruiz, “Mark başta olmak üzere tüm Nix ailesinden özür diliyorum. Onu sizden aldım. Umarım ölümüm sizi rahatlatır” ifadelerini kullandı.

Bu sırada Ruiz’in idamı için dışarıda bekleyen polis yanlısı motosikletli bir grup motorlarını çalıştırıp ses çıkarmaya başladı. Ses o kadar yüksekti ki neredeyse Ruiz’in son sözleri duyulamayacaktı.

Daha sonra idamı gerçekleştirecek gardiyana dönerek herkese seslenmeye başladı. “Benim için endişelenmeyin. Uçmaya hazırım. Tamam gardiyan, bu yolculuğa hazırım” diye konuşan Ruiz’e iğneyle yüksek dozda pentobarbital verildi.

Kısa süre içinde etkisi görülen bu ilaç Ruiz’in 2 derin nefes almasını sağladı ve hemen ardından horlamaya başladı. 11’nci kez horladığında nefesinin durduğu tespit edilen Ruiz’in tüm hareketi kesilmişti. Ruiz, idamın başlamasından 21 dakika sonra yerel saat ile 18.41’de ölü olarak ilan edildi.

Haberin Devamı