Gazete Vatan Logo

Corona virüsü belirtileri artıyor mu? Sağlık Bakanlığı yeni corona virüsü belirtisi ekledi! Corona virüsü belirtileri nelerdir?

Corona virüsü belirtileri en merak edilen konuların başını çekiyor. Sağlık Bakanlığı, corona virüsü olası vaka tanımına yeni bir madde ekledi. Dünya genelinde corona virüsü bulaşan kişi sayısı 339 bini buldu. Türkiye’de ise corona virüsü vaka sayısı bin 236 oldu. Corona virüsü mücadelesi tün dünyada merak edilirken, önce Alman bilim insanlarından bir haber geldi ve 8 semptomdan bahsedip, yeni tip corona virüsü belirtilerine koku ve tat kaybı görüldüğünü de belirtti. Son dakika haberine göre de Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada vaka tanımına yeni bir madde eklendi. Corona virüsü belirtileri nelerdir? Sağlık Bakanı tarafından eklenen yeni belirti maddesi nedir?

Corona virüsü belirtileri artıyor mu? Sağlık Bakanlığı yeni corona virüsü belirtisi ekledi! Corona virüsü belirtileri nelerdir?

Dünya genelinde yeni tip corona virüsü (Kovid-19) salgınında can kaybı 16 bin 500'ü aştı. Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesi, dünya genelinde Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısını 16 bin 558 olarak güncelledi. Verilere göre, yeni tip corona virüsü yüzünden en fazla can kaybı olan ülke 6 bin 77 kişinin hayatını kaybettiği İtalya oldu. İtalya'nın ardından ikinci en fazla ölüm, Kovid-19 salgınının ortaya çıktığı ve toplam 3 bin 277 kişinin yaşamını yitirdiği Çin ana karasında görüldü. Yeni tip corona virüsü salgını nedeniyle en fazla ölümün kayda geçtiği üçüncü ülke olan İspanya'da 2 bin 311 kişi hayatını kaybetti. Kovid-19 salgınından en fazla ölümün gerçekleştiği dördüncü ülke İran'da ise 1812 kişi yaşamını yitirdi. Türkiye’de corona virüsü vaka sayısının bin 236 kişiye ulaştı.

SAĞLIK BAKANLIĞI 'CORONA VİRÜSÜ’ BELİRTİLERİNE YENİ BİR MADDE EKLEDİ!

Corona virüsü olası vaka tanımına Bakanlık tarafından, "Ani başlangıçlı ateş ile birlikte öksürük veya nefes darlığı olan ve burun akıntısı OLMAYAN hastalar da corona virüsü şüpheli vakası sayılacak." maddesi eklendi.

Haberin Devamı

CORONA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ (8 BELİRTİ)

Kuru öksürük: Virüs alt ve üst solunum yollarını etkilediği için corona virüsünde en yoğun gözlemlenen belirti.

Yüksek ateş: Kuru öksürük gibi en sık görülen belirtilerden biri de yüksek ateş.

Boğaz ağrısı: Yüksek ateş ve kuru öksürüğe oranla daha az görülse de virüsler bulaştığı bölgede ağrıya neden oluyor.

Nefes darlığı: Hastalığın ağır seyrettiğini gösteren en önemli belirti nefes darlığıdır. Solunum problemi olan hastalar, virüs nedeniyle artan nefes darlığına bağlı olarak yaşamlarını yitirebiliyor.

Yorgunluk: Virüsün vücutta oluşturduğu genel tablo nedeniyle hasta kendisini yorgun hissedebilir, kas ve eklem ağrıları yaşayabilir.

Baş ağrısı: Üst solunum yollarına etki eden virüsün nefes darlığı, boğaz ağrısı ve diğer belirtiler nedeniyle oluşturduğu etki dönem baş ağrısıyla da baş gösterebiliyor.

Haberin Devamı

Nezle ve ishal: Virüsün en az görülen belirtileri ise nezle ve ishal. Bu belirtiler çok az sayıda hastada ortaya çıkıyor.

CORONA VİRÜSÜ YENİ BELİRTİLER NELERDİR?

Frankfurter Allgemeine Zeitung'e konuşan Bonn Üniversitesi Hastanesi Viroloji Enstitüsü Başkanı Prof. Hendrik Streeck, corona virüsü hastalarının yaklaşık üçte ikisinde birkaç gün öncesinde koku ve tat kaybının görüldüğü, aynı zamanda hastaların yüzde 30'unda da ishal gözlendiğini ifade edildi.