Gazete Vatan Logo

Zamlı emekli maaşı ne zaman ödenecek? Emekli maaşları yattı mı? Ekonomik istikrar kapsamında verilecek 1500 TL emekli maaşı ne zaman yatacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenlemeyle, geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşının 1.500 TL seviyesine çıktığını açıkladı. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında emeklilerimize verdiği müjde kanunlaştı. Artık en düşük emekli aylığı 1500 lira. Emeklilerimize ve milletimize hayırlı olsun. Biz birlikte Türkiye'yiz" dedi. Zamlı emekli maaşı ne zaman ödenecek? Emekli maaşları yattı mı? 1500 TL emekli maaşı ne zaman yatacak?

Zamlı emekli maaşı ne zaman ödenecek? Emekli maaşları yattı mı? Ekonomik istikrar kapsamında verilecek 1500 TL emekli maaşı ne zaman yatacak?

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında en düşük emekli maaşının 1500 olacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından açıklandı. Ardından da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, en düşük emekli maaşının 1500 TL olacağı müjdesini yineledi. Zamlı emekli maaşı ne zaman ödenecek? Emekli maaşları yattı mı? Ekonomik istikrar kapsamında verilecek 1500 TL emekli maaşı ne zaman yatacak?

ZAMLI EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN ÖDENECEK?

650 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşını bu ay zamlı alacak. Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında yapılan düzenlemeyle bin 500 liranın altında emekli maaşı olanlar, çıkarılan yasa 1500 TL emekli maaşı alacak. Malullük aylığı alan emeklilere de aylık asgari ödeme tutarı bin liradan bin 500 liraya yükseltildi. Emekliler zamlı maaşını ayın 17'sinden itibaren hesaplarında görecek.

Emekliler tahsis numaralarının son rakamına göre ayın 17'si ile 28'i arasında zamlı maaşı alacak.

VEFAT ETMİŞ HAK SAHİPLERİNİN YAKINLARI DA YARARLANACAK

Haberin Devamı

Maaşı bin 500 liranın altında olan vefat etmiş emeklilerin hak sahibi yakınları da yararlanacak. Bu emeklilerin aylıkları artacağı için, bunun üzerinden ölüm aylığı alan dul ve yetimlerin kazancı artacak.